Nieuws archief 14:

- Donovan Lang vecht dit weekend in Turkije!

- Wendell Roche stopt zegereeks Ginty Vreede!

- Boksers team Kops in interland tegen België!

- Rachida verslaat Kate Mintiens op punten!

- Rachida Hilali tegen Belgische kampioene op 20 oktober!

- Mijn Amsterdam (interview H. van Berkum in Parool)

- Fotos boksgala Ben Bril memorial

- Fotos Sep 2007

- Jawaad wint bokspartij in Rotterdam!

- Body Fit wint ook 2e worstelwedstrijd!

- Fotos weging Ben Bril memorial boksgala

- Interview Raymond Joval bij Hollandsport

- Peter Aerts verslaat Ray Sefo en plaatst zich wederom voor de finale K1.

- Peter Aerts vs Ray Sefo in final eliminations K1

- Ringsgala resultaten team Aerts.

- Barry Groenteman pakt Nederlandse titel boksen!

- Worstelaars Body Fit domineren 1e competitiewedstrijd!

- Barry Groenteman bereikt finale NK Boksen!

- Het seizoen is weer begonnen (Rings, Augustus 2007)

- Wendell Roche en William Diender op Ringsgala 23 september!

- Benno Kuiper wint zijn debuutpartij in Beilen!

- Rachida wint in het Zonnehuis!

- World Wrestling-games Antalya Turkije.

- Rachida Hilali op Dangerzone 9 september!

- Bogdan wint kooigevecht in Alsdorf, Duitsland!

- Mooie partij Bogdan in Cage Wars!

- Peter Aerts wint op KO van Pettas!

- Nieuws van  Maart 2007 t/m Aug 2007Donovan Lang vecht dit weekend in Turkije!

 

 

Aankomende donderdag, 25 okt 2007, vertrekken Donovan Lang en trainer Cliff van Esveld naar Turkije waar Donovan een partij moet kickboksen.
Ze zullen de Kops-kleuren daar verdedigen en wij wensen hun veel succes!

 


Wendell Roche stopt zegereeks Ginty Vreede!

 

 

Tijdens het kickboksgala in sporthal de Walvis te Beverwijk stond dan eindelijk de langverwachte confrontatie plaats tussen de tot dan toe nog ongeslagen Ginty Vreede (Bearpaw gym) en team Aerts- vechter Wendell Roche…

Een bijna onmogelijke opgave volgens velen voor Wendell tegen Ginty die 18 partijen won waarvan 17 op KO!

Niets bleek minder waar en Wendell kondigde het al ver van te voren aan om deze trein te stoppen, de 1e ronde was duidelijk voor Wendell die goed stootte en daarna mooi afmaakte met low-kicks, de 2e ronde kwam Ginty weer wat beter in zijn spel en dat bracht de spanning goed terug in de partij, de 3e en laatste ronde was echter weer duidelijk voor Wendell die daadwerkelijk de zegetrein van Ginty stopte en hem zijn 1e nederlaag toe bracht!

Een mooie prestatie van de 37 jarige Wendell die nu helemaal los lijkt!


Boksers team Kops in interland tegen België!

Volgende week zaterdag 27 oktober is er een heuse boksinterland België – Nederland in het plaatsje Deinze, er komen boksers van beide landen uit in verschillende klasses.
Voor boksteam Kops olv. Ilona zijn Ricardo Martins, Jawaad Hussein en Jerry Cobbla geselecteerd om mee te doen, na een leuke en zware training op 21 oktober jl. in den Helder zijn de mannen er bijna klaar voor.
Ricardo komt uit tegen Arman Housevain, Jawaad bokst tegen Peter Sarens en Jerry mag het gaan opnemen tegen de Belg Jimmy Winkels.
Veel succes mannen en houd de Kops-eer hoog daar!
 


Rachida verslaat Kate Mintiens op punten!

 

 

Tijdens het 2e Lady’s Only gala in de sportschool van team Schreiber in de Wormer werden er maar liefst 32 damespartijen gekickbokst, van jeugd, nieuwelingen tot aan B-partijen.
Voor onze sportschool (Kops) kwam Rachida Hilali in actie voor 1 van de hoofdpartijen tegen de Belgische kampioene Kate Mintiens. De partij begon ietwat mat, Rachida hield wel druk op haar tegenstander maar kon geen goede openingen maken, de Belgische vocht achteruit en kon gevaarlijk doorkomen met een zgn. Axekick. Pas aan het eind van de 3e ronde ging Rachida beter door met haar aanvallen en scoorde toen ook veel punten, met name haar rechter low-kick kwam goed door, de 4e en 5e ronde waren duidelijk aan Rachida die dan ook haar partij ruim op punten won!
Klik hier voor FOTOS

 


Rachida Hilali tegen Belgische kampioene op 20 oktober!

 

 

Aanstaande zaterdag 20 oktober is er weer een “Girls fight only” deel 2 in de mooie sportschool van Bob Schreiber en Irma Verhoef, er zullen dan 25 damespartijen kickboksen zijn in de Eendrachtstraat te Wormer.
 

Voor Kops komt dan Rachida Hilali weer in actie en wel tegen een van de beste kickboksters die België rijk is namelijk Kate Mintiens.

http://www.womenkickboxing.com/kate_mintiens.htm
Deze Belgische dame valt in voor Marloes Merza die haar partij tegen Rachida heeft afgezegd!
Dit beloofd een mooie partij te worden tegen deze Belgische die veel meer partijen achter haar naam heeft staan, maar Rachida kennende gaat ze voor de volle winst!
 

Aanvang gala is om 14.00uur, Eendrachtstraat 5 Wormer.

 Mijn Amsterdam

(Interview Hennie van Berkum in Parool)

 

Lees Hier


Jawaad wint bokspartij in Rotterdam!

 

 

Kops-bokser Jawaad Hussein kwam gisteren in actie op een boksgala in Rotterdam
en moest het opnemen tegen Koen Sinke van DOS Vlissingen…deze partij gold als voorbereiding voor de boksinterland België vs Nederland op 27 oktober.
Jawaad was in goede vorm en met Ilona in zijn hoek bokste hij een hele mooie partij, alle 3 de rondes kwamen op zijn naam met mooie treffers!
Proficiat met deze mooie overwinning!


Body Fit wint ook 2e worstelwedstrijd!

Afgelopen zaterdag 6 oktober stond het 2e competitieduel op het programma en ditmaal in onze thuishaven aan de dr. Meurerlaan bij Hercules.
Jammer genoeg kwamen onze vrienden van de Halter Utrecht niet opdagen dus zou het een strijd worden tussen alleen Body Fit / Hercules en Olympia Utrecht!
Leuk om te zien dat er best wel behoorlijk veel publiek aan de kant zat, kwam de sfeer tijdens de partijen uiteraard ten goede…
De uitblinkers aan Amsterdamse kant waren Ruud Brinxma met 3 overwinningen, Emin Moektarov ook met 3 gewonnen partijen, Melvin Witteveen met 2 winstpartijen en Kadir Yilmaz!
Jammer genoeg ontstond er op het einde van de avond nog wat schermutselingen veroorzaakt door wat aangeschoten mensen, helaas maar waar!

Body Fit gaat ruim aan de leiding na 2 ronden! Klik hier voor FOTOS


Interview Raymond Joval bij Hollandsport

 


Peter Aerts verslaat Ray Sefo en

plaatst zich wederom voor de finale K1.

 

 

Afgelopen zaterdag 29 september waren er in Seoul, Korea de “Final eliminations” van de K1
Zwaargewichten!
De 16 beste K1 zwaargewichten streden om een plaats bij de laatste 8 in december Tokio.
Onze speciale aandacht ging natuurlijk uit naar Peter (Aerts) die het op moest nemen tegen een andere K1 veteraan nl. de Nieuw Zeelander Ray Sefo!
Peter was werkelijk in topvorm en gaf de arme Sefo al in de 1e ronde geen schijn van kans, de tactiek om veel op Sefo’s benen te trappen werkte goed! Sefo kon de 2e ronde niet meer hervatten en gaf op!
Winnaar TKO Peter Aerts! http://www.dailymotion.com/relevance/search/aerts+sefo/video/x339ge_peter-aerts-vs-ray-sefo-k1-world-gr_extreme

Nederland was sowieso weer zeer sterk vertegenwoordigd en zag ook Remy Bonjaski (KO winst op Leko), Badr Hari (KO winst op Viney) en Sem Schilt (KO winst op Slowinsky) naar de grote finale gaan!
Hong Man Choi won op punten van Mighty Mo, Glaube Feitosa won op punten van Khalid Arrab en Jerome LeBanner plaatste zich ook voor de finale na winst op de Koreaan Jong Soo Park!
 


Peter Aerts vs Ray Sefo in final eliminations K1

Aanstaande zaterdag is er in Seoul, Korea de final eliminations van de K1.
Dan komen de 16 sterkste K1 zwaargewichtvechters van dit moment in actie, de sterkste 8 gaan dan over naar de grote finale in Tokyo later dit jaar!
Peter Aerts komt zaterdag in actie tegen de gevaarlijke Nieuw Zeelander Ray Sefo!

Line up voor zaterdag!

Peter Aerts vs Ray Sefo
Badr Hari vs Viney
Hong man Choi vs Mighty Mo
Sawayashiki vs Fujimoto
Khalid Arrab vs Glaube Feitosa
Remy Bonjaski vs Stefan Leko
Sem Schilt vs Paul Slowinsky
Jerome LeBanner vs Melvin Manhoef

 


Ringsgala resultaten team Aerts.


Afgelopen zondag 23 september was het Ringsgala Risky Business in de Vechtsebanen te Utrecht.
Voor team Aerts stonden er 3 kickboksers op het programma te weten Robin van Roosmalen, William Diender en Wendell Roche.
Robin van Roosmalen won zijn partij zeer netjes door middel van een KO op Ruslan Mamedkhanov (Tooy Gym) in de 1e ronde!
William Diender maakte er samen met zijn tegenstander Warrel Stevelmans een mooie snelle partij van die licht in het voordeel van Diender verliep, helaas klapte Diender in de 2e ronde door zijn geblesseerde knie heen en kon niet meer verder vechten, winnaar op med.interventie Stevelmans.
Wendell Roche stond tegen de lange Hesdy Gerges niet te vechten zoals hij dat kan en verloor na 5 ronden op punten.
 


Barry Groenteman pakt Nederlandse titel boksen!

Afgelopen zaterdag waren er dan de finales van de Nederlandse kampioenschappen Boksen voor A en B klassers in Almere. Vorige week werden de halve finales in Rotterdam gehouden en daar wist Barry Groenteman zich te plaatsen voor de finale tot 69kg. bij de B-klassers.
Maar ook Jerry Cobbla (Kops) had zich voor deze finaledag geplaatst en moest in de finale tegen een van de sterkste boksers die Nederland rijk is namelijk Orhan Ozturk.

Barry bokste een bekeken partij tegen de hard slaande Oliver Banghi en wist subtiel zijn punten te pakken en behendig weg te draaien als Banghi gevaarlijk werd!
Na 4 ronden wist Barry de overhand te houden en met 24-19 te winnen!
Barry van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie en je mag je een jaar lang kampioen van Nederland noemen!

Jerry stond dus tegen de veelvoudige kampioen en Wereldkampioen bij de militairen Orhan Ozturk, aangezien Jerry lak heeft aan reputatie ging hij onbezonnen de ring in en deed het niet slecht! Na 4 ronden was de winst weliswaar voor Ozturk maar onze man heeft zich dapper verweerd en ook nog treffers gemaakt!

Danny Smit zag zijn tegenstander van vorige week (halve finale) Daniel Kooij in de finale winnen dus dat betekende automatisch dat Danny toch nog 3e van Ned. is geworden.
Met 1 goud, 1 zilver en 1 brons geen gek resultaat voor boksteam Kops!
 


Worstelaars Body Fit domineren 1e competitiewedstrijd!

 

 

Zaterdag 22 september begon de worstelcompetitie weer en ditmaal in Utrecht bij Olympia.
Helaas deden er maar 3 teams mee te weten, Olympia Utrecht, de Halter Utrecht en ons eigen team Body Fit.
Olympia had slechts 6 worstelaars, de Halter 3 en Body Fit kwam met een volledig team op de mat, in totaal 9 man.
Het zou een spannende wedstrijd worden met als hoogtepunt de laatste partij van de avond in het zwaargewicht tussen Kadir Yilmaz en Nabil Laaouina, de 1e ronde won Kadir en de 2e Nabil, de laatste ronde moest de beslissing brengen en die won Kadir met 2-1
Body Fit won 4 van de 7 gewichtsklassen te weten: Kamal Moestafajev (55kg.)
Ruud Brinxma (60kg), Ali (96kg) en Kadir Yilmaz (120kg)
De Halter won 3 maal: Michael de Vos (66kg), Charif Laaouina (74kg) en Jorgos Lialangas (84kg)
De overige Body Fit worstelaars Semour (66kg. 3e), Wesley Mulder (66kg. 4e), Emin Moektarov (74kg 2e), Jef v/h Schip (74kg 3e) en Melvin Witteveen (84kg. 3e) pakten zo wel hun punten mee voor de eindklassering!

De volgende wedstrijd is op 6 oktober in Amsterdam en zal dan in de vrije stijl worden geworsteld, plaats Dr. Meurerlaan.

Klik hier voor meer FOTO


Barry Groenteman bereikt finale NK Boksen!

 

 

Afgelopen zaterdag 15 september waren de halve finales van het Nederlands kampioenschap
Boksen A en B klassers in Rotterdam.
Voor boksteam Kops hebben zich 3 man ingeschreven te weten Barry Groenteman tot 69kg B-klasse, Danny Smit tot 81kg. A-klasse en Jerry Cobbla tot 69kg A-klasse.

Barry kwam in de 3e partij van de avond uit tegen de sterke Karen Arakelyan van Fightclub Purmerend, deze halve finalepartij ging over 5 ronden.
Barry bouwde in de 1e ronde een mooie 7-0 voorsprong op en liep uit in de 2e naar 13-4.
De laatste ronden weet Barry slim uit te boksen en veel te ontwijken, jarenlange afwezigheid in de ring breekt toch een beetje op maar hij weet het toch goed vol te houden tot het einde van de partij!
Barry wint deze halve finale met 18-10 en bokst in de finale tegen Oliver Banghi!

Danny had de meest ongunstige loting en wel tegen de kampioen van Nederland Daniel Kooij, toch zou Danny zijn huid duur verkopen en gaf redelijk tegenstand tegen een Kooij in vorm!
Uiteindelijk wint Daniel Kooij deze partij ruim op punten en gaat naar de finales!

Jerry Cobbla moet volgende week in actie komen tegen ook een kampioen nl. Oxzturk
Veel succes mannen volgende week en probeer minimaal 1 titel mee te nemen naar de Weesperzijde!
 


Het seizoen is weer begonnen

(Column Bert Kops in Rings Augustus 2007)

Het seizoen is weer begonnen en mijn column moet weer af! De zomer, nou ja het is maar hoe je het noemen wilt zit erop. Voor mij weer een enerverende periode geweest met hoogtepuntjes en wat dieptepuntjes, maar over het algemeen toch toppie hoor. Zo waren er leuke dingen als veel reisjes, bijna reisjes haha…bruiloften, brand maar ook een mooi fotoverslag van Harmen (Mixfight.nl) van onze Thaiboksles olv. Machiel, Bennie en Ravi!
Ik was al begonnen aan de column van deze maand toen ik hoorde van het ongeluk dat Rachid Elkadirie trof. Rachid woont om de hoek van de sportschool en kwam na een avond thuis om lekker voor de televisie neer te ploffen. Alleen was het de televisie die plof zei. Binnen no-time was er brand in huis uitgebroken en pakte Rachid zonder na te denken zijn 1 jaar oude dochtertje en rende naar buiten om daar zijn huis volledig te zien affikken. Hele nare gebeurtenis natuurlijk en we hopen dan ook met zijn allen dat alles snel weer goed komt en hij en zijn gezin dit achter zich kunnen laten.
Trainen is wat dat betreft een zeer goede remedie.

Lees meerWendell Roche en William Diender

op Ringsgala 23 september!

Zondag 23 september is er weer een groot Ringsgala genaamd “Risky Business” in de Vechtsebanen te Utrecht!
Op dit gala waaraan grote namen meedoen, zullen ook team Aertsvechters William Diender en Wendell Roche in actie komen, Diender komt uit tegen Warrel Stevelmans (Vos gym) en Wendell zal het gaan opnemen tegen Hesdy Gerges (Pancration).
De hoofdpartij zal gaan tussen Joeri Mes en Imro Main en de aanvang van het gala zal om 17.00uur zijn.
In de voorverkoop zijn de kaartjes 35 euro en aan de deur 40 euro, kaarten zijn te verkrijgen aan de bar van de sportschool!
 


Benno Kuiper wint zijn debuutpartij in Beilen!

Vrijdag 14 september was er een kickboksgala in Beilen genaamd “Rising sun”
In de sfeervolle accommodatie van discotheek Skopje waren er een aantal nieuwelingpartijen
en B-partijen op de line up.
Zo ook die tussen Benno Kuiper (team Aerts/Kops) en Martijn Sinnige (Lomulder MT), Benno die voor zijn debuut hard getraind had olv. van zijn trainer Harry Hooft en team Aerts begon stroefjes aan zijn partij maar kwam in de 2e en 3e ronde beter tot zijn recht.
Beide vechters kregen 8 tellen maar het was toch Benno die duidelijk de overhand had en dan ook verdiend de partij won!


Rachida wint in het Zonnehuis!

 

Afgelopen zaterdag 9 september was er in het Zonnehuis te Amsterdam noord het kickboksgala “Dangerzone”.
 

Rachida Hilali (Kops) kwam hier uit tegen de Arlene Freitas (Gym Int.), beide dames waren nog ongeslagen dus dat beloofde een mooie partij te worden.
 

Rachida gecoacht door haar trainer Reggie Cruden, Machiel Kuijt en Ravi zette een goede partij neer en domineerde alle 3 de ronden en werd terecht winnaar!
 

 

 


World Wrestling-games Antalya Turkije.

 

 

Van 6 tot 9 september waren de Word Wrestling-games in de Turkse badplaats Antalya. Het was voor de 1e keer dat deze werden georganiseerd met worsteldisciplines die niet op de Olympische spelen te zien zijn zoals; het Samboworstelen, Beachwrestling, Pankration, traditioneel worstelen en de snelst groeiende worsteltak Grappling…
Kamran en Bert vlogen woensdag 5 september naar Turkije omdat ze ook meededen aan de scheidsrechtercursus grappling. Jordan Radev kwam een dag later aan vanuit Bulgarije.
Jordan deed mee aan dit sterke toernooi waaraan 16 landen deelnamen.
Het Champion Holliday resort dat eigendom is van de Turkse worstellegende Ahmet Ayik fungereerde als deelnemersdorp.
Aan het grapplingtoernooi deden veel bekende namen uit de MMA mee zoals oa; Jeff Monson, Matt Horwich (USA), Tom Blackledge (ENG) en nog vele anderen…
Kamran was zo goed op de hoogte van de regels dat hij als hulpscheids en jurylid mocht fungeren terwijl Bert voor de coaching van Jordan opdraaide.

Jordan won zijn 1e partij van de Fransman Stephane Wonnenburger op een eenvoudige wijze, de 2e ronde zou een zware partij worden tegen de supertechnische Matt Horwich uit Amerika, Jordan, die niet afgetraind had, gaf weer veels te veel kilo’s weg: zijn tegenstander was ruim 6 kilo zwaarder, desondanks nam in het begin van de partij een 2-0 voorsprong, maar kon niet verhinderen dat de Amerikaan in de laatste minuut nog op 6-6 kwam, in de verlenging wist Horwich de beslissende punt te pakken en won. Horwich verloor zijn finalepartij van zijn ploeggenoot Malcom Havens met 2-0.
De Amerikanen domineerde tijdens dit Grapplingtoernooi: zij namen alle gouden medailles mee huis!

Zie FOTOS


Rachida Hilali op Dangerzone 9 september! 

 

 

Aanstaande zondag 9 september is er een Dangerzone -gala in het Zonnehuis te Amsterdam Noord. Tijdens dit kickboksgala komt de Kops vechtster Rachida Hilali in actie in een damespartij tot 63kg tegen Arlene Freitas (Gym Int.)

Aanvang gala is 16.30uur, Zonneplein 30 Amsterdam Noord.


Bogdan wint kooigevecht in Alsdorf, Duitsland!

 

 

Vrijdag 24 augustus was er voor de 1e keer in de EU regio een kooigevecht-evenement in het Duitse plaatsje Alsdorf vlakbij Aachen. http://www.oktagon-fight-events.de/

Er waren twee 4-man toernooien (70kg en 75kg) met oa deelname van Danny Hoyer tot 70kg.
En een superfight, die superfight oftewel hoofdpartij was voor niemand minder dan onze Kopsvechter Bogdan Cristea, hoewel Bogdan pas 8 maanden MMA traint was dit alweer zijn 5e gevecht!

De laatste partij van het gala dat zich afspeelde in een schitterende ambiance/theater was dus tussen Jens Bjorn Buckler (Dui) en Bogdan.
Vanaf het begin joeg Bogdan achter zijn tegenstander aan die staand goed uit de voeten kon en het was al gelijk een spectaculair gevecht, de Duitser probeerde Bogdan naar de grond te brengen maar in plaats van dat gooide Bogdan hem een aantal keren heel mooi! Ook op de grond domineerde Bogdan en de gong van de 1e ronde bracht redding voor Buckler.

In het begin van de 2e ronde bracht Bogdan hem naar de grond en de vermoeide Buckler kon weinig tegenstand meer bieden, winnaar op een schitterende straight armbar (15sec 2e ronde), Bogdan Cristea!

De meegereisde supporters hebben een mooie avond beleefd en worden natuurlijk ook bedankt, net zoals het hele team oa. Kamran, Marcel, Ilona en Bert . Meer FOTOS


Mooie partij Bogdan in Cage Wars!

 

 

Zaterdag 4 augustus was er dan het kooigevechtevenement Cage Wars in de Schotse hoofdstad Glasgow. Kops-vechter Bogdan Cristea was hiervoor uitgenodigd om te vechten tegen de Finse kampioen en routinier Tom Niinimaki http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=5639, het zou Bogdan pas zijn 4e partij worden en dan al de kooi in tegen een topper.

Voor Nederland kwamen ook Michael Angelista en Moen Takalou olv. Martijn de Jong in actie.

Bogdan die 1 van de hoofdpartijen had vocht een mooie partij tegen de sterke Fin die toch wel een aantal kilo’s meer woog, na 3 ronden van 5 minuten kwamen 2 juryleden op een 29-29 score, de 3e jurylid maakte de Fin uiteindelijk winnaar met 30-28. Dion Staring die mee was hielp met de coaching en verzorging tussen de ronden door…

Michael Angelisto won zijn partij al na 3 minuten met een mooie ground and pound, Moen Takalou verloor helaas op dezelfde manier van zijn Ierse tegenstander.

De organisatie was overigens zeer goed en het onderkomen in het Hilton Glasgow ook natuurlijk. Met meer dan 3000 toeschouwers kon de organisatie tevreden zijn en het evenement was live te zien met pay-per-view! meer FOTOS hier


Peter Aerts wint op KO van Pettas!

Tijdens het K1 Grand-Prix in Hongkong heeft Peter Aerts weer eens van zich doen spreken met een schitterende KO overwinning op Nicholas Pettas.
In de 1e ronde was Peter nog iets te gehaast bezig en probeerde een KO te forceren waardoor hijzelf enkele harde tikken kreeg. In het begin van de 2e ronde stelde Peter orde op zaken en sloeg Pettas neer die vervolgens 8 tellen rust kreeg, daarna zou het snel afgelopen zijn want Peter maakte het schitterend af met zijn befaamde high kick!

 


  

Meer Nieuws