Nieuws archief 15:

- Donovan wint wederom in Turkije!

- Druk internationaal vechtsportweekend Kopsvechters!

- Innocent on tour!

- Kita wint ook makkelijk in Schotland!

- Verbijstering (column bert Kops in Rings, februari 2008!)

- Bodyfit/Hercules Amsterdam worstelkampioen van Nederland!

- Clif, Rolien en Bert in Cultuurshake!

- Bogdan schittert in comebackpartij!

- Comeback Bogdan zondag 2 maart op Slamm!

- Mirella en Marciano winnen op ABC boksgala!

- Michal Kita wint titelgevecht MMA in Engeland!

- Brian Zeh wint in Zonnehuis!

- Body Fit wint ook voorlaatste wedstrijd!

- Happy New year! … (column Bert Kops in Rings Jan 2008)

- NK Grieks Romeins worstelen.

- NK Grieks-Romeins op Hollandsport bij de VPRO

- Body Fit wint en blijft bovenaan!

- Internationale FILA diploma’s behaald!

- Jordan verliest UFC gevecht van Dean Lister!

- Column Bert Kops in Rings december 2007

- Rachida verslaat Renee van Munster in het Zonnehuis!

- Twee worstelkampioenen voor Body Fit!

- Sem Schilt verslaat Peter Aerts in K1-finale!

- Jimmy Bauman tweede op internationaal Jeugdtoernooi Judo

- Jawaad wint van z'n belgische tegenstander

- Mansour Yaqubi verslaat Mimoun in rematch!

- Body Fit worstelaars weer de sterkste!

- Interview Mutlu Karabulut in Sport & Fitness

- K1 en Kyokushin encyclopedie van Willem Brunekreef bijna klaar!

- Peter flikt het weer!... (Rings Sep 2007)

- Wisselend succes Kops-vechters in Hoofddorp!

- Kops boksers verweren zich goed in België!

- Donovan schittert in Turkije!

- Nieuws van  aug 2007 t/m nov 2007Donovan wint wederom in Turkije!

 

 

Op 29 maart jl. was er weer een kickboksgala in Istanbul, Turkije. Voor Nederland waren er weer vechters uitgenodigd in samenwerking met Mehmed Yuce. De andere Hollanders waren Dino Vreden en Henriques Zowa van FFC (Carbin) uitgenodigd maar ook zwaargewicht Gurhan Degirmenci en onze eigen Donovan Lang. De coaches waren Clif, Bert en Kurt Venlo en chef déquipe Seyfun Yuce.

Het gala was goed georganiseerd door de Turkse promotor Ibrahim en de accommodatie was helemaal uniek, in het zwembad van het hotel. De gasten waren allemaal vips en genodigden/sponsors.
Als grote verassing was de nu in Turkije woonachtige Faisel Karakus ook gekomen toen hij hoorde dat er een vechter van Bert Kops meekwam en Bert zelf. Faisel was 1 van de bekende vechters van weleer en een groot kampioen! Lees meer ...
 


Druk internationaal vechtsportweekend Kopsvechters!

In het aankomende weekend van 28 en 29 maart is het een druk weekend voor de Kops-vechters met een internationaal tintje.
 

De boksers Marciano Hendriks, Jawaad Hussein en Jerry Cobbla komen zaterdag in actie in Hoorn en zullen worden begeleid door Ilona Lenten.
 

Mansour Yaqubi zal in Spanje een kickboksgevecht maken en Bogdan Cristea zal zaterdag in Duitsland de kooi ingaan tegen de Engelsman Daniel Thomas, Rachid en Marcel zullen de verzorging op zich nemen.
Donovan Lang vecht een kickbokspartij in Istanbul, Turkije en wordt vergezeld door Clif en Bert.

Succes mannen!


Innocent on tour!

 

 

Innocent heeft plannen om in 2008 zijn naam definitief te vestigen als beste supervedergewicht van de BeneLux en is op jacht naar meer.
 

Kampioenschap van Nederland

Innocent bokst op 13 april 2008 om de vacante Nederlandse titel in sporthal Overbosch te Den Haag. Dit is een partij over 10 ronden. Op de poster staat Richard Asare nog als tegenstander vermeld, maar deze bokser heeft zijn deelname door omstandigheden moeten intrekken. Dus staat Innocent tegenover een andere tegenstander van formaat: Gagik Martirosyan. Deze Armeense bokser staat op de wereldranglijst 50 plaatsen hoger dan Innocent; een partij om naar uit te kijken. Lees meer ...

 


Kita wint ook makkelijk in Schotland!

 

 

Afgelopen zaterdag 15 maart was er weer een groot Cagewars event in Glasgow, Schotland.
Tijdens dit goed georganiseerde kooi-gala was onze Kopsvechter Michal Kita weer uitgenodigd om te komen vechten, amper een maand na zijn snelle overwinning in Engeland mocht hij dus nu zijn kunsten vertonen tegen UFC veteraan Heman Gipson uit Amerika!

Bij de weging was al duidelijk dat de Amerikaan erg zeker van zijn zaak was, met een delegatie van 5 man inclusief cameraman kwamen ze lachend binnen en alles werd opgenomen, soms tot vervelends aan toe…

De partij verliep echter volgens ons plan en duurde iets langer dan 1 minuut, Michal gooide Heman heel mooi en ging direct over naar een kimura (armklem) en liet niet meer los, de Amerikaan kon tot verbijstering van zijn teamleden niets anders doen dan aftikken!

Voor Mike’s gym Amsterdam kwam Arno Rotgans ook in actie op dit gala, nadat zijn tegenstander uit Litouwen een dag voor het gala ziek was geworden kreeg hij een vervanger die alleen 7 kg. zwaarder was, het deerde Arno echter niet en ook hij won heel simpel met een armklem!

Het was dus weer een geslaagde trip voor de Hollanders! Voor meer FOTOS klik hier
 


Verbijstering

(column Bert Kops in Rings , feb. 2008)

De internationale worstelbond FILA is hard bezig om het grappling een volwaardig onderdeel te laten worden. Vandaar dat ik (koud het nieuwe jaar begonnen) alweer mijn volgende reis kon ondernemen. Het vorig jaar eindigde met een heerlijke reis naar Las Vegas voor de UFC en het nieuwe jaar begon meteen weer met een reis naar Geneve, Zwitserland voor de FILA Grappling scheidsrechterscursus. Het was dus niet alleen maar voor ons plezier dit tripje, er moest ook nog in de schoolbanken worden gezeten. Kamran, Marcel, Mehran en ik trokken weer als the good, the bad & the ugly gezamenlijk daar naartoe om ons van onze beste kant te laten zien. En waarachtig dat is nog gelukt ook hahaha. Het praktijkexamen en de hele theorie ging allemaal zo goed dat we nu officieel scheidsrechters zijn bij de FILA voor het grapplen. Laat het WK in Rio maar komen!!.

Lees meer ...

 


Bodyfit/Hercules Amsterdam

worstelkampioen van Nederland!

 

 

Zaterdagavond 8 maart jl. heeft ons worstelteam Body Fit/ Hercules dan officieel de nationale titel binnengehaald!
In Utrecht bij Olympia werd de laatste wedstrijd van het seizoen afgewerkt, Body Fit Hercules kwam zoals ze dat het hele seizoen hebben gedaan met een volledige ploeg op de mat.
 

Jammer genoeg liet de Halter Utrecht wederom verstek gaan zonder enige vorm van afbericht, een slechte zaak voor de worstelsport.

Scheidsrechter Wout Geurtsen floot een goede wedstrijd tussen de Amsterdammers, Olympia en 4 gastworstelaars van Simson KDO den Haag.

De selectie van Body Fit bestond gisteren uit Kamal Moestafajev, Ruud Brinxma, Jimmy Baumann, Wesley Mulder, Danny Schnater, Chris Brandenburg,

Seymour, Melvin Witteveen, Aria Sheik Hoesseini en Joey Berkenbosch, coaches waren Kamran Bakhtiari en Bert Kops jr.

De uitslag van de wedstrijd was 40-30 voor de kampioenen uit Amsterdam die hiermee alle 6 de wedstrijden wonnen en ongeslagen bleven!

Gefeliciteerd met het kampioenschap! Voor meer FOTOS klik hier


 

Clif, Rolien en Bert in Cultuurshake!

 

 

Donderdagavond 6 maart waren Clif van Esveld, Rolien Scheepbouwer en Bert Kops te bewonderen in het nieuwe TV programma van de AVRO Cultuurshake!

Het drietal werd uitgekozen door de zender vanwege hun vechtsportachtergrond en werden

3 dagen gevolgd en gefilmd tijdens hun cultuurtocht door het land, niemand minder dan oud minister Hans Dijkstal nam het drietal mee naar een jazzconcert met oa. het Willem Breuker kollectief en Denise Jannah. De dag erop moesten ze de tragikomedie bijwonen met oa. Peter Tuiman en Wilbert Gieske in Alphen a/d rhijn, de laatste opnamedag was in het aquarellenmuseum op Schiphol en de verkeerstoren, dit alles leverde natuurlijk een leuke uitzending op!

http://player.omroep.nl/?aflID=6625987&md5=74478c41e718fd0a664dd9a99467a6e6

Hier is de uitzending terug te zien!
 


Bogdan schittert in comebackpartij!

 

 

Een kleine 6 maanden geleden moest zijn rechterarm bijna geamputeerd worden na een laffe aanrijding waarbij de dader nog doorgereden was ook, nu 2 maart afgelopen zondag mocht Bogdan Cristea al zijn comeback maken en ook nog eens op een groot aansprekend gala!

Tijdens het Slamm-event waar Nederland thaibokste tegen Thailand was er ook nog een compleet MMA programma waaronder de landenwedstrijden M1 tussen Rusland en Frankrijk en Nederland tegen Duitsland!

Bogdan die 6 maanden geleden vakkundig is geholpen door arts Frederik van Oosterom en daarna hard heeft getraind olv. Rachid Choukri en Bert Kops mocht dus eindelijk de ring weer in, zijn tegenstander had 3 dagen van te voren afgezegd en nu was de Duitser Sven Scharley-Wegschneider bereid om het tegen Bogdan op te nemen…

De partij begon zoals verwacht met naar voren vechtende Bogdan en zijn tegenstander voortdurende onder druk zetten met stoten en trappen, na 2 minuten maakt Bogdan een geweldige voorceintuur die het publiek op de banken bracht, na zijn tegenstander bijna gechooked te hebben wordt het gevecht weer staand hervat. De scheidsrechter besluit heel wijselijk om in te grijpen 2 seconde voordat de bel van de 1e ronde gaat, Bogdan winnaar op TKO!
Voor meer FOTOS klik hier


Comeback Bogdan zondag 2 maart op Slamm!

 

 

Aankomende zondag wordt er door Slamm events (Milton Felter & Mike Polanen) een groots gala georganiseerd met de jaarlijks terugkerende Thaiboksinterland Nederland vs Thailand!
Maar op deze dag in het nieuwe topsportcentrum Almere ook veel MMA en dat is altijd zeer goed te noemen! Buiten de vele thaibokspartijen zullen er via de M1 ook interlands worden gehouden tussen Rusland vs Frankrijk en Nederland vs Duitsland!

Onze eigen Bogdan Cristea gaat die dag zijn come-back maken na zijn zware verkeersongeluk in september waar hij bijna zijn rechterarm verloor!
Bogdan komt die dag uit voor het Nederlands M1 MMA-team tot 70kg. en die vechten tegen Duitsland!
Bogdan vecht die dag tegen Robert-Scott Hermann.

 


Mirella en Marciano winnen op ABC boksgala!


 

Zaterdag 23 februari had Fred Cohen (ABC) ism Ray Joval een amateurboksgala georganiseerd in sporthal Zeeburg te Amsterdam.
De zaal en matchmaking zag er allemaal perfect uit, enige minpuntje was dat de officiële
Arts het die avond af liet weten en het gala bijna geen doorgang kon hebben!
Besloten werd om toch te boksen maar dan alleen met sneller ingrijpen van de scheidsrechters en geen notitie in het boksboekje…
Voor boksteam Kops kwamen Mirella Jubitana, Marciano Hendriks en Jawaad Hussein in actie. Mirella bokste haar 1e partij en dat deed ze heel netjes tegen Naomi van boksteam ABC.
Mirella won overduidelijk op punten!
Marciano ging ook heel lekker en won in een spannende partij nipt op punten!
Jawaad bokste beter dan zijn vorige partij in het Zonnehuis , had een voorsprong in de eerste 2 ronden maar kreeg in de 3e ronde 2 openbare waarschuwingen en verloor daardoor jammer genoeg net aan!
Raymond Joval bokste nog een leuke demonstratiepartij tegen Barry Rijper.
Voor meer FOTOS klik hier


Michal Kita wint titelgevecht MMA in Engeland!

 

Chris “Bram” Crossan en Michal Kita

 

Op 16 februari jl. werd er een MMA-gala georganiseerd in Middlesborough (Engeland) Genaamd “Battleground 8”.

Van te voren was geregeld dat "Kopsvechter" de Pool Michal Kita, daar aan zou treden tegen de Brit Dwayne Borrough, ware het niet dat de Brit zich 3 weken geleden terug zou trekken vanwege een blessure.

Michal bleef echter hard doortrainen ter voorbereiding van zijn gevecht in mei tegen Gilbert Yvel.
Gelukkig had promotor Cliff Pollard 4 dagen voor het gala toch nog een tegenstander voor hem weten te vinden in de persoon van Chris “Bram” Crossan.
 

Samen met coach Kamran vertrok Michal vrijdag 15 februari naar Engeland.
Tegenstander Crossan is een zwarte bander BJJ dus daar werd rekening mee gehouden.

De partij was kort maar krachtig, na 20 seconden maakt Michal een takedown en belandt in de guard van zijn tegenstander, na enkele mooie bewegingen op de grond wint Michal met een armklem en verslaat Crossan met zijn eigen spelletje op eigen grond!

Omdat dit een Europees titelgevecht betrof, mocht Michal dankbaar de belt in ontvangst nemen!


Brian Zeh wint in Zonnehuis!

 

Donovan Lang, Cliff van Esveld en Brian Zeh

 

Zaterdag 9 februari was er een kickboksgala georganiseerd door Mike’s gym in het Zonnehuis te Amsterdam Noord!
En het gala heette toepasselijk genoeg “Noord Gestoord”, meer dan 30 kickbokspartijen waarvan 1 MMA partij dus zeer veel toeschouwers en tot in de vroege uurtjes!

Voor team Kops olv. Cliff van Esveld, Machiel Kuijt en Mansour Yaqubi kwamen de vechters Brian Zeh en Donovan Lang in actie.

Brian stond tegen Abdel (Topfighters), in een spannende partij, waarbij Brian meer scoorde in het clinchwerk!
Brian werd terecht winnaar op punten!

Donovan maakte zijn 1e B-partij tegen Hak (Os gym Alkmaar), ook dit werd een rematch, de 1e keer in de C won Hak op punten.
Het werd een mooie pot waarin Donovan misschien meer punten maakte maar waar Hak zeer hard doorkwam, de 5e en laatste ronde gaf de doorslag en de scheidsrechter gaf Donovan 8 tellen…
Winnaar op punten Hak!

 


Body Fit wint ook voorlaatste wedstrijd!

 

 

Zaterdag 9 februari stond de voorlaatste worstelwedstrijd op het programma van de competitie, plaats van handeling het sfeervolle clubgebouw van Hercules Amsterdam aan de dr. Meurerlaan.

De eerste 4 wedstrijden werden al ruim door de worstelaars van Body Fit/ Hercules gewonnen en ook deze avond zou het weer eenrichtingsverkeer zijn.

Tegenstanders Olympia en de Halter uit Utrecht kwamen niet met een volledige ploeg dus waren bij voorbaat al kansloos.

Kamal Moestafajev versloeg voor de zoveelste keer v/der Horst (Olympia), Ruud Brinxma bleef ongeslagen en versloeg Emo, tot 66kg. worstelden Seymour en Wesley Mulder mooie partijen, Wesley versloeg Igor van Wijngaarden op touché. Tot 74kg. waren Chris Brandenburg en Aschkan Sheik Hosseini opgesteld, in de 84 maakte Melvin Witteveen korte metten met zijn tegenstander, Joey Berkenbos maakte zijn debuut bij Body Fit en versloeg in een vriendschappelijke partij Merhan.

Zwaargewicht Kadir Yilmaz had helaas geen tegenstander, coach Kamran kon dan ook met volle tevredenheid terugkijken en Bert trok een fles Champagne open om het kampioenschap vast te vieren!
Klik hier voor meer FOTOS


Happy New year! …

(column Bert Kops in Rings Jan 2008)

En nieuwe ronde nieuwe kansen moeten we dan elk jaar weer zeggen. Dat weten we in de vechtsport maar al te goed. De ene ronde vecht je de partij van je leven en lijkt het alsof je niet kunt verliezen, maar de volgende ronde sta je onder druk en haal je met moeite het einde. Dit gold zeker voor ons dit jaar haha. De eerste ronden gingen heerlijk en bijna alles was hosanna. De latere ronden kregen we met wat tegenslag te maken en werden we in de hoek gedreven waar rake klappen vielen. Toch hebben de dit jaar winnend op punten afgesloten!
In een jaaroverzicht (want zo kunnen we dit toch wel een beetje noemen) kunnen we dit jaar zeker niet heen om Bogdan Cristea. Deze gozer komt gewoon de sportschool binnen en zegt: “Ik wil vechten. Maakt niet uit tegen wie en wanneer… kom maar op”. Haha… nou dat zullen we nog wel eens zien denk je dan. Maar dat hebben we dus geweten. In een paar maanden stond hij verschillende keren in de ring of de kooi en heeft echt een super indruk achter gelaten.

Lees meer ......

 


NK Grieks-Romeins op Hollandsport bij de VPRO

 


NK Grieks Romeins worstelen.

 

 

Afgelopen zondag 27 januari werden de kampioenschappen van Nederland Grieks Romeins worstelen georganiseerd in sporthal de Houtzagerij in Den Haag.
Ondanks de goede organisatie was het deelnemersveld matig te noemen en dat is best jammer.

Voor Body Fit deden er slechts 3 worstelaars mee en dat waren Ruud Brinxma tot 60kg.
Wesley Mulder tot 66kg. en Chris Brandenburg ook tot 66kg.

Ruud Brinxma werd op het einde van de dag tot kampioen gekroond, Wesley worstelde goed, won 3 partijen met overmacht en verloor alleen van de kampioen Moessie Peker.

Chris won ook 2 partijen en verloor alleen van Wesley en Moessie .

Dus de uiteindelijke score voor onze ploeg was 1 Kampioen, een 2e en een 3e plaats!

Klik hier voor videobeelden


Body Fit wint en blijft bovenaan!

 

 

Afgelopen zaterdag 19 januari werd er weer eens geworsteld in de A-competitie, deze wedstrijd stond eigenlijk gepland op 12 januari maar toen waren enkele mensen in Zwitserland voor een FILA cursus!

Het was de 4e wedstrijd van de 6 en de locatie was in de mooie sportzaal van de Halter Utrecht.
Body Fit verscheen met een bijna complete ploeg op de mat en ruikt na 3 eerdere overwinningen alweer aan de titel!

Jimmy Baumann, Mourad, Ashkan SheikHosseini, Rick Hamaker en Michal Kita waren de nieuwe versterkingen!
Maar ook Ruud Brinxma, Seymour, Kamal, Wesley Mulder, Merhan en Daniel Muysken hebben hun partijen goed geworsteld en bijgedragen aan de 43-32 overwinning!

Met nog 2 ontmoetingen te gaan gaat Body Fit nog ongeslagen aan de leiding…

Op 13 februari is de thuiswedstrijd bij Hercules aan de dr Meurerlaan, Amsterdam Osdorp.

Klilk hier voor FOTOS


Internationale FILA diploma’s behaald!

 

 

In het weekend van 12 en 13 januari werden er in het officiële FILA (Federation international lutte amateur) huis in Corsier-sur-Vevey (Zwitserland) een scheidsrechterscursus en coachcursus gehouden.
Een dag eerder vrijdag de 11e begon de meeting en het hele weekend stond dus in het teken van de nieuwste worstelstijl bij de FILA…het grappling!

Marcel Kuik, Kamran Bakhtiari en Bert Kops jr. werden door de grapplingpresident Jean Francois Court nadrukkelijk verzocht om hierbij aanwezig te zijn ivm hun reeds eerder opgedane kennis en ervaring tijdens eerdere cursussen in Frankrijk en Turkije van de FILA.
Vanuit Nederland reisde Merhan ook met hun mee en het zou een enerverend weekend worden die succesvol was te noemen!

Voor de 1e dag op vrijdag stond een meeting op de agenda waar alles nog eens door werd gesproken en werden alle 18 landen die aanwezig waren begroet!

De 2e dag op zaterdag stond in het teken van de regels goed leren en de technieken in praktijk brengen in de mooie worstelzaal, na de eerste 2 dagen werd er een examen afgelegd waarvoor de strong boys from Holland met vlag en wimpel slaagden, Kamran was zelfs foutloos!

Op de laatste dag, als topeinde van dit mooie weekeinde, wisten Marcel, Kamran en Bert ook nog hun coachdiploma te bemachtigen.
 


Jordan verliest UFC gevecht van Dean Lister!

 

 

Zaterdag 29 december stond het mooiste UFC gala van het jaar op het programma. In het Mandalay Bay hotel te Las Vegas, USA.
Met topvechters als oa. Matt Hughes, Georges St.Pierre, Rameau Sokoudjou, Chuck Liddell en Wanderlei Silva een absolute topcard! Maar ook onze eigen Jordan Radev mocht hier weer acte de presence geven en wel tegen 1 van de beste grapplers ter wereld Dean Lister.

Jordan die al enige weken in New York vertoefde en trainde bij Gleasons Gym en Renzo Gracie was in een goede vorm en kreeg vanuit Nederland hulp van Marcel Kuik en coach Bert Kops die de lange vlucht naar Vegas hebben gemaakt!

De UFC leeft als geen ander in de USA en dat was te merken ook; 5000 mensen in het publiek alleen al bij de weging en de dag erop ruim 18.000 en totaal uitverkocht!

De partij van Jordan vs Lister begon aan beide kanten zeer voorzichtig , Jordan was beducht voor het grondwerk van Lister en andersom was Lister erg voorzichtig voor de harde stoten van Jordan…

Nadat er in de 1e ronde weinig gebeurde liet Jordan zich aan het einde van de 2e ronde toch naar de grond brengen en dat leverde punten op voor de Amerikaan, de 3e ronde was er wederom een takedown voor Lister die hierdoor de partij won!

Het gala was voor de rest zeer boeiend te noemen met als hoogtepunten de partijen van

Liddell vs Wanderlei Silva die Liddell won op punten en de partij van GSP die Matt Hughes totaal domineerde en hem af liet kloppen op een straight armbar!
voor FOTOS klik hier


Column Bert Kops in Rings december 2007

Tijd voor vakantie. Niet dat ik er tijd voor heb, maar moet er gewoon tijd voor maken hahaha. Ze zeggen dat het leven steeds sneller gaat en moet dat in mijn geval inderdaad be-amen. Met al de verschillende disciplines die we op de sportschool hebben sta ik elke week wel weer ergens anders in Nederland (of de wereld) aan de ring of de op mat. De tijd vliegt aan me voorbij dus wordt het weer eens tijd om mezelf en mijn gezin te verwennen. Lekker naar Bali dus waar ik ook mijn goede geëmigreerde vriend Oeboe weer zal tegen komen. 
 

Doordat we zo aanwezig zijn in meerdere disciplines levert het ook de nodige publiciteit op. Interview voor vechtsport gerelateerde bladen, dan weer de Telegraaf of een televisieprogramma dat de school wil gebruiken voor een item. Heerlijk natuurlijk voor de naam en de aanwas in de school. Het wordt echt steeds drukker en moet toch maar eens gaan denken aan uitbreiding van de ruimte als dit zo doorgaat haha…. Negatieve kant is natuurlijk wel dat er soms wat kinnesinne en afgunst om de hoek komt kijken. Helaas, maar je kan niet iedereen altijd plezieren natuurlijk. Lees meer ......


Rachida verslaat Renee van Munster in het Zonnehuis!

 

 

Afgelopen zondag 16 december was er een kickboksgala genaamd “Master of the Ring” in de bekende kickbokstempel het Zonnehuis in Amsterdam.

Er waren veel partijen die avond maar slechts 1 damespartij en wel die tussen Renee van Munster (Vos gym) en Rachida Hilali (Kops)

Vanaf ronde 1 tot en met ronde 5 was Rachida duidelijk de betere en scoorde elke ronde veel meer punten dan Renee, de uitslag was dan ook duidelijk in het voordeel van Rachida!

Coach/trainer Reggie Cruden en Cliff van Esveld konden dan ook zeer tevreden zijn!
Voor fotos klik hier


Twee worstelkampioenen voor Body Fit!

 

Zondag 9 december waren de worstelkampioenschappen van Nederland (vrije stijl) en wederom aan de Poortdijk in IJsselstein.

Voor Body Fit deden er ivm blessures helaas maar 5 deelnemers mee, maar desondanks kwamen er toch nog 2 kampioenen uit voort!

Jimmy Baumann (foto) tot 60kg. junioren versloeg 3 tegenstanders waaronder Bos (Simson Landgraaf) alvorens hij wederom Kampioen werd!
Gefeliciteerd Jimmy, heel knap van hem omdat hij zich voornamelijk bezighoudt met judo.

Ali Faraji werd kampioen tot 74kg senioren door in totaal 4 partijen te winnen!
In de finale was Ali te sterk voor Jorgo Lialangas (Halter Utrecht) en werd zo voor de 1e keer
Nederlands kampioen!

Ruud Brinxma werd in de klasse tot 60kg. 2e van Ned. en Wesley Mulder kwam ondanks zijn 3 winstpartijen en slechts 1 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen B. Joghi niet verder dan de 5e plaats… Voor fotos klik hier
 


Sem Schilt verslaat Peter Aerts in K1-finale!

 

 

Afgelopen zaterdag 8 december was de grote K1-finale en ditmaal in de Yokohama arena, Japan.

Er deden maar liefst 4 Nederlanders mee van de 8 deelnemers, te weten Badr Hari, Remy Bonjasky, Sem Schilt en natuurlijk Peter Aerts die nog geen finale heeft gemist sinds de invoering van de K1!

De finale zou een anticlimax worden voor Peter, nadat hij al in de 1e ronde op KO won van de Japanner Sawayashiki, versloeg Peter in de halve finale Remy Bonjasky op punten…

Sem Schilt, titelhouder vorig jaar versloeg in zijn 1e partij de Braziliaan Glaube Feitosa op punten, de halve finale won Sem door KO van Jerome LeBanner.

In de finalepartij begon Peter sterk maar gleed na 1 minuut uit en scheurde (waarschijnlijk) de voorste kruisband van zijn rechterknie, wederom K1 winnaar en dat voor de 3e keer op rij, Sem Schilt!
 


Jimmy Bauman tweede op internationaal Jeugdtoernooi Judo

 

Jimmy Baumann heeft op zaterdag 17 november de tweede plaats gehaald bij de cadetten -60kg op het toernooi van Merksem (Belgie).
Zijn eerste twee partijen won Jimmy met ippon en yugo van de Belgen Kelly Verborgstadt van Merksem en Stef Berx van Herk Sport.
In de finale stond hij tegen de Britse jeugdkampioenm Joe Wathan van de Vale Judo Club.
Deze sterke judoka scoorde tegen Jimmy een yugo en een koka en daardoor was er zilver voor de judoka uit Heinkenszand.

Jimmy van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

 

 

 


Jawaad wint van z'n belgische tegenstander

 

 

Hoogwoud 10-11-2007 Nederland vs Belgie,
Jawaad heeft gisteren de rematch gebokst tegen z'n belgische tegenstander Bouchentouf van twee weken geleden. Het was een rommelige partij, met wat onderbrekingen van de scheidsrechter. Jawaad zette dit keer goed druk op z'n tegenstander waardoor Bouchentouf in de touwen kwam en weinig kon doen. Jawaad reageert meestal op de aanval van z'n tegenstander maar dit keer is het hem gelukt om zelf de aanval te beginnen zodat z'n tegenstander daar op moest reageren, hij maakte meer punten en werd dan ook winnaar met 3-0.

Jerry Cobblah en Ricardo Martins hun tegenstanders zijn niet naar Nederland gekomen om te boksen.

Het districts team Noord Holland heeft voor de tweede keer verloren dit keer met 5-4 volgende keer beter.
 


Mansour Yaqubi verslaat Mimoun in rematch!

 

Op 3 november heeft Sportschool Invictus Gym samen met stichting Cumulus een leuk gala neergezet in Nieuwegein (Voltreffer) met veel kickbokspartijen op de matchmaking.

Mansour Yaqubi (team Aerts/Kops) kwam hier in actie tegen Mimoun Boughdir (FC v Dams), het was een rematch omdat beide heren elkaar al eens hadden bevochten in het Zonnehuis, toen ging de winst op punten naar Mimoun…

Mansour vocht deze partij goed en was ditmaal sterker dan zijn tegenstander die in de 1e ronde al neer ging en 8 tellen moest incasseren, na 5 ronden was de overwinning terecht voor Mansour!
 


Body Fit worstelaars weer de sterkste!

 

 

Zaterdag 3 november was de 3e competitiedag worstelen A-competitie in het clubgebouw van de Halter Utrecht. De publieke belangstelling was groot en de sfeer was goed!

Het worstelteam Body Fit die de 2 eerdere ontmoetingen met Olympia en de Halter uit Utrecht had gewonnen kwam ook dit keer weer met een vol team op de mat!
De uitblinkers voor Body Fit waren Kamal Moestafajev (1e tot 55kg.), Danny Schnater(1e tot 60kg) en Ruud Brinxma 2e, Emin Moektarov (1e tot 74kg), Melvin Witteveen (1e tot 96kg.))
Chris Brandenburg maakte de mooiste partij van de avond door Ron Nierkens in 3 ronden te verslaan, 2-6, 6-0, 6-0!
Body Fit won deze wedstrijd met 42 punten, Olympia haalde 20 punten en de Halter werd 3e met 5 punten!

Na 3 ronden gaat Body Fit ongeslagen aan kop!


K1 en Kyokushin encyclopedie van

Willem Brunekreef bijna klaar!

 

 

Dit is het eerste boek ter wereld over K-1.
Alle toernooien, resultaten en vechters (ook K-1 MAX) staan er in. Velen ook met unieke en nooit eerder gepubliceerde foto's.
In het boek valt de HELE geschiedenis van K-1 te vinden, nl. vanaf het ontstaan van Kyokushin (de Karate stijl waar Kickboxing en ook K-1 oprichter Kazuyoshi Ishii uit voort komt) tot aan het hedendaagse K-1. Ook valt er te lezen hoe K-1 tot stand kwam en staan er foto's uit die tijd, zoals Kazuyoshi Ishii's eerste bezoek aan Nederland in 1991 (op uitnodiging van de schrijver van dit boek, Willem Brunekreef). Dankzij dit initiatief van Willem Brunekreef werden in 1992 en 1993 de Nederlandse (ipv Amerikaanse) vechters door Ishii uitgenodigd om deel te nemen in K-1 en de voorloper van de K-1 (vechters zoals Rob Kaman, Peter Smit, Ernesto Hoost en Peter Aerts). Kenners bij uitstek, zoals Fred Roijers, Koen Scharrenberg en Peter Aerts waren zeer onder de indruk van dit unieke boek. Nadat de Nederlandse vechters de K-1 jarenlang hebben gedomineerd, is er nu opnieuw een Nederlander die een unieke K-1 prestatie neerzet, namelijk het eerste boek ter wereld over K-1.

Lees meer ...
 


Peter flikt het weer!...

(Column Bert Kops in Rings september 2007)

Het lijkt er op alsof ik jaarlijks in herhaling val (en dat is natuurlijk ook zo haha), maar Peter (Aerts) is er weer in geslaagd om de finale van de K-1 Grand Prix in Japan te bereiken. Het is maar liefst de 15e keer op rij dat hem dit gelukt is. Nog geen enkele GP is zonder hem geweest. Een bijzondere prestatie die niemand hem meer gaat nadoen. Daar durf ik wel een biertje om te verwedden!!

Op 29 september moest Peter het opnemen tegen de andere veteraan in het gezelschap: de altijd gevaarlijke Ray Sefo. Deze Nieuw Zeelander staat bekend om zijn harde stoten en zijn ijzeren kop. In onderlinge wedstrijden stond het intussen al 1-1 en de laatste keer was Sefo de winnaar. Peter wist genoeg en besloot Sefo niet in zijn speelse spel van uitdagen te laten komen. Van kiet af aan bestookte Peter hem met combinaties van stoten en eindigend met een lowkick.
Lees meer ...


Wisselend succes Kops-vechters in Hoofddorp!

 

 

Tijdens het kickboks/MMA gala “Confrontation” in Hoofddorp hebben de Kops-vechters Kees Zagt, Roy Havers en Jantje van den Hout wisselende successen gehaald!

Kees kwam voor zijn 1e MMA gevecht uit tegen de meer ervarener Marad Moeradov van G-fighters uit Maastricht, staand maakte Kees het zijn tegenstander moeilijk maar liet zich te makkelijk naar de grond brengen, na 2 ronden van 3 minuten mocht Moeradov zich winnaar noemen op punten!

Voor Roy was het in Hoofddorp een thuiswedstrijd, hij kwam in een kickbokspartij uit tegen Bouchiri van Peters gym. Roy liet zien dat hij goed in vorm is en luisterde goed naar zijn hoek (Clif, Ravi en Machiel), hij gaf harde low-kicks en vocht zeer tactisch, na de 1e ronde gaf zijn tegenstander op en Roy kon zijn feestje vieren voor zijn eigen publiek!

Jantje stond gematched tegen een wilde vechter die dus echt geen nieuweling meer was genaamd Robert van Vos gym, na een sterk begin werd Jantje iets overrompeld maar gaf niet op! In de 2e en 3e ronde wist Jan zijn sterke tegenstander goed tegenstand te bieden maar kon niet voorkomen dat hij op punten verloor, netjes gedaan Jan en je hebt een groot vechtershart getoond!

Klik hier foor FOTOS
 


Kops boksers verweren zich goed in België!

Tijdens de zogenaamde boksinterland tussen België en Nederland in de Belgische plaats Deinze hebben de team Kops-boksers Ricardo Martins, Jawaad Hussein en Jerry Cobbla zich goed verweerd…
Ricardo kwam uit tegen Arman Housevain, Jawaad bokste tegen Peter Sarens en Jerry mocht het opnemen tegen de Belg Jimmy Winkels.

Ricardo die lange tijd niet in de ring had gestaan deed het niet slecht tegen de sterke Belg van Armeense afkomst, uiteindelijk verloor Ricardo op punten!

Voor Jawaad ging het iets minder en deed gewoon te weinig, wellicht de spanning van een internationale ontmoeting want hij kan beter, Jawaad verloor hier onnodig op punten!

Jerry deed zijn uiterste best tegen de Belg Jimmy Winkels, de jury besliste uiteindelijk een onbeslist maar daar waren de meningen dus goed over verdeeld, Jerry was de hele partij duidelijk beter en scoorde meer punten, de jury uit België maakte er echter een onbeslist van, de coaching van onze kant was natuurlijk van Ilona!


Donovan schittert in Turkije!

 

 

Op 28 oktober was een kickboksgala georganiseerd in de badplaats Adana waarbij ook Nederlandse vechters waren uitgenodigd. De organisatie vanuit Nederland was in handen van Mehmet Yuce die het uitstekend deed. Voor Kops was Dononvan Lang aanwezig samen met trainer Cliff van Esveld, in totaal nog 8 Nederlandse vechters en ook Bora die als scheidsrechter fungeerde.

Helaas verliepen niet alle partijen even goed voor de Nederlanders die de meeste partijen verloren, maar Donovan maakte alles weer goed met zijn partij tegen Hassan Sahinyan, vanaf het begin bestookte Donovan zijn tegenstander met harde low-kicks en mooie combinaties, aan het einde van de 1e ronde kon Sahinyan niet meer op zijn benen staan en gaf op!
Winnaar op TKO 1e ronde Donovan die als enige donkere vechter ontzettend populair was daar en vele handtekeningen uit heeft moeten delen!
  

Meer Nieuws