Nieuws archief 16:

- World games worstelen in Albanië 19-21 september!

- Column Bert Kops in Rings , Juni 2008

- Ramon Arnhem wint medaille op studentenkampioenschap!

- Tweede Ben Bril Memoriaal, 13 oktober in Carré

- Jessica Blaszka wederom Europees kampioen!

- Jawaad en Marciano winnen in Enkhuizen!

- Voetreflextherapie bij Kops

- Column Bert Kops in Rings , Mei 2008

- Wisselend succes in Burgas, Bulgarije!

- Bogdan wint weer in M1 Challenge Gran Canaria

- Kita verliest jammerlijk van Yvel!

- Michal Kita vs Gilbert Yvel op 24 mei in Tilburg!

- Innocent wint op KO in België!

- Debuut voor Daniel van Delft op 25 mei!

- Na de mosterd…Open dag sportschool 25 mei!

- Jordan verslaat Jakubowski in Warschau!

- Close winst voor Marciano in Den Helder!

- Mitchell wint Golden Gloves toernooi New York!

- Column maart…Kunst volgens Kops !

- Innocent Nederlands kampioen profboksen!

- Jawaad wint en wordt B-klasser!

- Mitchell Balker in finale Golden Gloves!!!

- Jawaad boekt bokszege in Hoorn!

- Bogdan op dreef in Duitsland!

- Nieuws van  nov 2007 t/m maart 2008World games worstelen in Albanië 19-21 september!

De World Games worstelen wordt dit jaar van 19 september tot 21 september gehouden
in de Albanese hoofdstad Tirana.
Hier worden in de nieuwe worstelvormen bij de FILA zoals oa. Grappling, Pancration, Beachwrestling en Sambo weer mooie wedstrijden gehouden!
Tijdens de Grapplingkampioenschappen zullen Kamran Bakhtiari, Marcel Kuik en Bert Kops
als scheidsrechter fungeren.


Column Bert Kops in Rings , Juni 2008

 

Internationaal maandje was het dit keer. De douane op Schiphol kent me nu ondertussen wel en spreken me aan met “dag meneer Kops gaat u nu alweer weg” … Maar zonder fouilleren laten ze me er nog steeds niet door en ik heb nog wel zo’n betrouwbare toet hahaha. Gilbert Yvel zal nu ook wel gek van me zijn geworden (anders ik wel van hem), want ik heb die gozer zo’n beetje elk weekend moeten meemaken. Was het niet in Polen dan wel in Tilburg en alsof dat niet erg genoeg was ook weer in Gran Canaria. Je zou er bijna wat van gaan denken…. Nu maar hopen dat we niet precies hetzelfde gaan schrijven in onze column.
 

Jordan vocht op 9 mei in Polen tegen de Pool Jakubowski. Niet alleen was er natuurlijk een thuisvoordeel voor deze gozer, maar dit was ook nog zijn afscheidspartij! Eigenlijk onmogelijk natuurlijk om te winnen, maar de sfeer was goed bij de begeleiding en Jordan was zoals altijd overtuigd van zichzelf. Gilbert was hier ook bij (als scheidsrechter) en dat draagt zoals altijd bij aan een zeer goede en ontspannen sfeertje. Lees meer ...


Ramon Arnhem wint medaille op studentenkampioenschap!

 

Ramon Arnhem en Ilona Lenten

 

In de weekeinden van 22 en 29 juni werden de studentenkampioenschappen Boksen georganiseerd in Rotterdam. Voor boksteam Kops maakte Ramon Arnhem zijn debuut op 22 juni, hij deed dit goed want hij won zijn partij ruim op punten.

Hij kon de partij daarna jammergenoeg niet boksen ivm een handblessure waardoor hij 29 juni bij winst alleen nog in aanmerking kon komen voor brons.

Ramon kwam uit tegen de Russische bokser Nazar Yatskiv, na een moeizame 1e ronde was de stand nog met 4-8 in het voordeel van Yatskiv maar Ramon trok dit helemaal recht en won uiteindelijk met 21-14, een 3e plaats dus voor Ramon op het NK studenten!


Tweede Ben Bril Memoriaal, nóg sterker, nóg boeiender

13 oktober in Carré:

Het internationaal profboksprogramma voor maandag 13 oktober in Carré is absoluut het sterkste dat de organisator kan samenstellen.

Om u te overtuigen de partijen in willekeurige volgorde:

Zwaargewicht Richel Hersisia: Kijk eens naar zijn record 30 overwinningen (24 ko) en 2 nederlagen. De Dutch Sonny Liston, vernoemd naar de beroemde Amerikaan. De Hagenaar wil niets liever dan zijn onterechte verliespartij tegen Taras Bidenko (22-2-0) vervolgen met een intercontinentale titel.

Tegenstander wordt een buitenlandse bokser van naam, die in elk geval in het bezit is van een positief record. Dat moet de hoofdpartij van het programma extra interessant maken. De organisator is in onderhandeling met diverse kandidaten.
Lees meer


Jessica Blaszka wederom Europees kampioen!

 

 

Jessica Blaszka heeft vriend en vijand versteld doen staan door op vrijdag 27 juni 2008 haar Europese titel worstelen bij de cadetten te prolongeren!
Dit jaar werd het EK cadetten gehouden in de Litouwse plaats Daugavpils. De gezegde “het is makkelijker om kampioen te worden dan om kampioen te blijven” ging niet op voor Jessica.
In haar 1e partij versloeg ze in een zware strijd E.Turcan uit Moldavië met 1-0 en 1-0,
Haar 2e partij tegen haar finaletegenstander van vorig jaar I.Rybak (UKR) versloeg ze
makkelijk met 2-0 en 6-1, in de halve finale wist ze de Zweedse S.Karvonen toch
vrij eenvoudig te controleren met 1-0, 1-0.
De finale tegen de Russin Patima Bagomedova werd een zeer spannende, na de 1e ronde gewonnen te hebben met 1-0 verloor ze de 2e met 0-1, de laatste ronde was zeer spannend
en Jessica wist in de laatste secondes haar achterstand van 0-2 om te buigen tot 2-2 en werd
hierdoor voor de tweede keer achter elkaar Europees kampioen!

Het hele team olv Michel Krauth van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie namens
 

Body Fit Amsterdam.
 


Jawaad en Marciano winnen in Enkhuizen!

 

 

Afgelopen zaterdag 14 juni was er een amateurboksgala in Enkhuizen waar de Kopsboksers Jawaad Hussein en Marciano Hendricks aan meededen.
Jawaad moest het opnemen tegen Roy Baks van boksclub “de Streek”. Jawaad wist deze partij te winnen met 3-0.
Marciano moest het ook opnemen tegen een bokser van dezelfde club “de Streek” namelijk Jaap Edelenbosch, Marciano was duidelijk beter en won ook met 3-0!
Een mooi succes van de pupillen van Ilona Lenten!


Voetreflextherapie bij Kops

 

 

Voelt u zich de laatste tijd futloos, gespannen of gewoon niet lekker in u vel?
Om de batterij op te laden is een Reikihealing en/of een voetreflexbehandeling een ideale oplossing.
Voetreflextherapie is een effectieve vorm van therapeutische voetmassage.
Vanaf heden is het nu ook mogelijk om voetreflextherapie te volgen bij sportcentrum Kops en wel door Anouk Lambrechts.
In overleg geef ik ook voetreflexbehandelingen aan huis.
Het telefoonnummer van Anouk is 06-52305738
Haar email: info@allesisenergie.com
Website: www.allesisenergie.com
Tarieven: 1 uur voetreflextherapie: 35 euro, half uur: 20 euro
1 uur Reiki 35 euro, half uur: 20 euro

 


Column Bert Kops in Rings , Mei 2008

Tjonge, tjonge was me een enerverend maandje met veel lachen en bovendien veel reizen, beetje kip en ei verhaal, maar feit is dat de laatste maand er erg veel plezier is op de sportschool. Dat is echt bij iedereen merkbaar en de resultaten zijn er dan ook naar. Als je geen zin hebt in een goed nieuws verhaal dan kun je nu beter een ander onderwerp gaan lezen in de Rings hahaha. Ik zal wel te horen krijgen dat ik de boel weer teveel aan het ophemelen ben, maar soms is dat gewoon effe nodig. En als het lekker gaat dan mag iedereen dat horen. Plezier in de sport gaat bij mij boven alles.

Vorige maand ben ik de column afgesloten met Michal Kita. We volgen hem op weg naar zijn partij tegen Gilbert Yvel (daarover later meer) en afgelopen maand vocht hij in Schotland tegen de Amerikaan Heman Gipson. Michal begint nu al een klein beetje bekendheid te krijgen, maar men is nog steeds niet echt op de hoogte van wat hij kan.

Lees meer ... ...


Wisselend succes in Burgas, Bulgarije!

 

 

Op 7 juni werd er een MMA gala gehouden in de Bulgaarse badplaats Burgas. Op uitnodiging van de Bulgaarse MMA federatie waren Bogdan Cristea, Christos Petroutsos (Mike's gym) en Jordan Radev van de partij om te vechten!
Jordan die een ware MMA legende is geworden in zijn geboorteland haalde ons na een lange vliegreis op om vervolgens nog een stuk te rijden naar Burgas.
Marcel Kuik, Rachid Choukri en Bert gingen mee als begeleiding...
 

Christos vocht een uitstekende partij tegen een van de beste Bulgaarse MMA vechters van het moment, het zou slechts een puntennederlaag worden voor Christos die ook nog eens 5 kilo lichter woog.
 

Bogdan had eigenlijk beter niet kunnen vechten want zijn oogblessure was nog niet helemaal genezen van die week ervoor. Ook hij kreeg een veel zwaardere tegenstander en de oogblessure zou al snel parten spelen waardoor de scheids de partij vroegtijdig ten einde bracht!
 

Jordan kwam als laatste en hoofdpartij uiteindelijk in actie tegen een Macedonier, na een rustig begin bracht Jordan zijn tegenstander naar de grond en wist de partij te winnen op een mooie armklem!
Marcel heeft ook nog een partij gescheidst en gejureerd.
Het zou dus een reis worden met wisselend succes maar wel een ervaring rijker!

Klik hier voor FOTOS


Bogdan wint weer in M1 Challenge Gran Canaria

 

 

Op 31 mei jl. was de 3e editie van de M1 Challenge en ditmaal in Sioux city op Gran Canaria.
De M1 Challenge is een competitie voor landenteams met opkomende internationale topvechters. De 1e wedstrijd was tijdens het Slamm-event op 2 maart in Almere en daar won het Nederlandse team eenvoudig met 5-0 van Duitsland, Bogdan Cristea maakte daar weer zijn comeback na zijn zware auto ongeluk en won toen van de Duitser Sven Wegschneider.

Ditmaal zou het Nederlandse team een uitwedstrijd vechten tegen gastland Spanje op het warme eiland! Het Ned. Team was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van de vorige keer

Bogdan Cristea (Kops) stond wederom tot 70kg. , Romano Los Reyes (Slamm/Alkmaar) stond weer tot 76kg. , Jason Jones (Mike’s gym) stond tot 84kg. , Kamil Uygun verving Gegard Mousasie tot 93kg. en Jesse Gibbs stond weer in de zwaargewichtklasse.
Rachid Choukri en Joey van Wanrooij deden de verzorging/coaching en Bert Kops was de teamcaptain.

Helaas voor het Nederlands team wisten alleen de lichtste (Bogdan) en de zwaarste (Jesse) te winnen waardoor de Spanjaarden met 3-2 wisten te winnen, Romano en Kamil vochten niet in hun natuurlijke klasse en Jason had zijn partij echt wel gewonnen ware het niet dat de Spaanse juryleden superpartijdig waren!
Bogdan versloeg zijn Spaanse tegenstander Carlos Valerie met een guillotinechoke na 1.59!
 

De volgende wedstrijd voor Nederland is op 17 juli in Japan tegen het gastland!

Voor meer Fotos klik hier


Kita verliest jammerlijk van Yvel!

 

 

Op het gala Gentleman promotions afgelopen zaterdag 24 mei in Tilburg stond de MMA Partij tussen Gilbert Yvel en onze man Michal Kita op het programma…
De partij stond als laatste op de line up en dat betekende lang wachten voor de meer dan 100 meegereisde Poolse fans.
Zou het Michal Kita lukken om als minder ervaren vechter de reus Yvel te bedwingen met meer als 50 gevechten achter zijn naam?
 

Uiteindelijk mochten Kita en Yvel rond 01.00 uur in de nacht de ring betreden!
Kita liet zien wat hij van plan was en gooide Yvel direct naar het canvas en begon te werken aan goede posities en armklemmen, 5 minuten lang in de 1e ronde had Yvel geen schijn van kans en wist nauwelijks te ontsnappen uit verschillende armklemmen, het zag er mooi uit.
Totdat de 2e ronde begon, Yvel gaf na de bel voor de 2e ronde een knalharde stoot waarop Kita onverwachts KO ging!
Ondanks deze verliespartij heeft Kita laten zien wat hij waard was en de mensen waren onder de indruk van zijn mooie 1e ronde, de volgende keer beter!


Michal Kita vs Gilbert Yvel op 24 mei in Tilburg!

 

Op 24 mei is in Tilburg het bekende kickboks/MMA-gala van Gentlemanpromotions.
Een zeer mooi gala met nog mooiere gevechten en bijna allemaal A-partijen!
Maar onze aandacht gaat natuurlijk uit naar de partij van onze eigen Michal Kita vs Gilbert Yvel!
Deze partij is maanden geleden vastgelegd en beloofd een zeer spannende te worden!
Zal Kita het geweld van Yvel kunnen weerstaan en hem weten te verrassen of zal Yvel gewoon in zijn beste vorm verschijnen en Kita geen kans geven?

Zaterdag 24 mei in de IJssportcentrum van Tilburg, aanvang 20.00uur en de promotor is Magmut.
 


Innocent wint op KO in België!

 

 

Innocent heeft wederom gewonnen dit weekend in Deinze, België. Tegenstander Zsolt Botos (HUN) en Innocent kenden elkaar al. Ze hadden al eens eerder tegen elkaar gestaan en toen won Innocent in ronde 7 op TKO. Nu was het gedaan in Ronde 3 op een leverstoot.

Overigens benaderde de uitdager van de Beneluxtitel op 7 juni, Zhamkochyan, de verzorgster (Chadia) van Innocent direct na de winstpartij van Innocent maar niet met felicitaties maar met de mededeling dat hij op 7 juni een einde zal maken aan de carrière van Innocent. Voor de zesde ronde zou het met Innocent afgelopen zijn aldus Zhamkochyan.
 


Debuut voor Daniel van Delft op 25 mei!

 

 

Daniel van Delft gaat zondag 25 mei in Hoofddorp zijn debuut maken, kickboksen!
Het gala komt Fearless te heten en wordt in het Spectrum gehouden...
Zaal open 14.00uur, aanvang 15.00uur

kaarten voorverkoop en in de sportschool 27,50 en aan de kassa 35 euro.
 


 

Na de mosterd…Open dag sportschool 25 mei!

Op zondag 25 mei wordt er een buurtfeest georganiseerd door enkele buurtbewoners van het oude Luycksterrein, Weesperzijdebuurt.
Het doel is om nieuwe en oudere buurtbewoners kennis met elkaar te laten maken en er een gezellige dag van te maken, met allerlei activiteiten…zo is de sportschool die dag van 12.00uur tot 18.00uur open en zullen er dan verschillende demo’s worden gegeven!
http://www.nademosterdkwam.nl/index.php
Op de website hierboven staat alle informatie voor deze mooie dag!
 


Jordan verslaat Jakubowski in Warschau!

 

 

Vrijdag 9 mei was er alweer voor de 9e keer een groot KSW MMA gala in Warschau, Polen.
Elke keer wordt er dan een 8-mantoernooi gehouden tot 95kg bijgevuld met 3 of 4 extra/superfights.
Pas een week geleden werd er verzocht om een tegenstander te vinden voor de Poolse MMA-legende Grzegorz Jakubowski (http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=8560) die op deze avond zijn afscheidspartij ging maken!
Niemand minder dan onze Jordan Radev werd hier voor benaderd en zo gebeurde het dat Jordan in gezelschap van coach Bert, medeorganisator M1 Ned. Harry van Doorn en Gilbert Yvel donderdag 8 mei naar Warschau vertrokken…

Het zou weer een uitverkocht stadion worden met 4000 mensen en mooie gevechten dat live te volgen was op de Poolse tv!
Jordan had 1 van de hoofdpartijen dus was laat in actie, de Pool met de bijnaam “Jakubek”
Kwam de ring in en nadat de scheidsrechter hem gecheckt had bleek hij zonder tok te willen vechten.
Na pakweg 1 minuut probeerde hij Jordan een oor aan te naaien en deed net of in zijn kruis werd geknied, daarna gebeurde dat ook werkelijk per ongeluk en zo haalde Jakubek zichzelf uit het ritme en was de rest van de partij vrij kansloos tegen een sterk vechtende Jordan.
Jordan werd dan ook terecht winnaar gemaakt door de jury en verpestte hiermee het afscheidsfeestje van de Pool!
Klik hier voor meer FOTOS


Close winst voor Marciano in Den Helder!

 

 

Zondag 27 april werden er in Den Helder bokswedstrijden georganiseerd door Tinus Lustig, voor
boksteam Kops zouden Marciano Hendricks en Jerry Cobbla in actie komen.
Marciano moest tegen Thijs Taanman tot het uiterste en dat resulteerde in en zeer spannende partij,
de 1e ronde eindigde gelijk met 3-3, na de 2e ronde was de stand 6-7 voor Thijs en in de laatste ronde
wist Marciano toch nog met 10-9 te winnen!
 

De partij van Jerry ging jammerlijk genoeg niet door omdat zijn tegenstander teruggetrokken werd door zijn trainer/coach Erik Warmerdam. Als vorm van protest, na een verloren partij waar hij het niet mee eens was trok hij zijn 3 pupillen terug die nog moesten boksen, niet leuk natuurlijk voor de tegenstanders en het publiek!

De hoofdpartij van de avond was de comeback en tevens debuut als bokser Marco Holkamp, de Purmerender van Fightclub P'end won in de 3e ronde op TKO van zijn Tsjechische tegenstander Josef Balasz.


Mitchell wint Golden Gloves toernooi New York!

 

 

Afgelopen donderdag 17 april heeft Mitchell Balker van Boksteam Kops (Amsterdam) het Golden Gloves toernooi New York op zijn naam gezet! In de finale werd Norman Neely (New South Bronx PAL) alle ronden gedomineerd door een uitstekende en fel boksende Mitchell die er zich van bewust was dat hij moest overtuigen om tot winst te komen…De voorgaande partijen in het toernooi werden gewonnen tegen respectievelijk Miquel Osorio en Roberto Morban.

Door deze mooie prestatie heeft de Amsterdammer zich behoorlijk in de kijker gebokst bij verschillende bokspromotors die al belangstelling voor hem hebben getoond!
 


Column maart…Kunst volgens Kops !

 

Trouwe volgers van het Kopsforum en echte televisiejunkies hebben het waarschijnlijk al gezien, maar ik heb me de afgelopen maand weer laten strikken voor wat televisiewerk. Omdat ik me wat meer van mijn culturele kant wilde laten zien besloot ik, samen met kickboksleraar Cliff van Esveld en Rolien Scheepbouwer, mee te doen aan Cultuurshake. Een licht kunst en cultuurprogramma van de AVRO. Nou en een kunst dat het was om mijn ogen open te houden hahaha. Nee, zonder dollen het was echt leuk. Door Hans Dijkstal (je weet wel die grote meneer met die grote oren haha) zijn we drie dagen lang meegenomen om verschillende soorten van kunst te bekijken.

De eerste dag zijn we naar een jazz concert gegaan. Man wat kan dat soms een takkeherrie zijn zeg. Maar soms zeker ook zeer mooi. De dag erna naar een toneelstuk dat voornamelijk over wat zware materie ging waardoor mijn oogleden soms ook wat zwaar werden hehehe.

Lees meer ...


 

Innocent Nederlands kampioen profboksen!

 

Afgelopen zondag vond er in sporthal Overbosch in den Haag een gala plaats waarbij er werd gekickbokst maar ook enkele bokspartijen waren.

Op dit leuke gala mocht Innocent Anyanwy uitkomen voor de Ned.titel bij de Profs in het supervedergewicht, zijn tegenstander was de uit Armenië afkomstige Gakik Martirosyan.

Innocent won deze harde partij uiteindelijk na 10 ronden op punten waarbij gezegd moet worden dat de scheidsrechter de partij ook eerder had kunnen stoppen omdat Matirosyan in totaal 4 keer neer is gegaan in de partij!

 

 

 


Jawaad wint en wordt B-klasser!

 

 

Zaterdagavond 12 april waren er amateur-bokswedstrijden in Landsmeer. Voor boksteam Kops kwam Jawaad Hussein wederom in actie net als 2 weken geleden en had de kans om zich via een overwinning te kwalificeren tot de status B-klasser!

Jawaad moest het opnemen tegen Jelke Weima van boksvereniging Assen en het zou een partij met veel actie worden, na de 1e ronde stond het 9-3 voor Jawaad, de 2e ronde zou de voorsprong iets oplopen naar 15-8 en uiteindelijk zou onze man gecoached door Ilona winnen met 21-10!

Jawaad Hussein dus B-klasser geworden in Landsmeer! Gefeliciteerd!
Voor meer FOTOS klik hier


Mitchell Balker in finale Golden Gloves!!!

 

 

Mitchell Balker, bokser uit team Kops staat in de finale van het prestigieuze Golden Gloves toernooi! Het is voor de tweede keer dat Mitchell voor langere tijd in New York verblijft om daar hard te trainen en zich toe te leggen op een mooie bokscarrière.

Het lijkt dus nu allemaal te gaan lukken, om in de finale te komen van dit bekende toernooi heeft Mitchell al 3 partijen gewonnen, op 17 april zal de finale worden gehouden in het Madison Square garden.

Ongeacht het resultaat van deze finale zullen er al managers op de loer liggen om Mitch onder contract te nemen!

Heel veel succes Mitchell en houd de Kops-kleuren hoog!

 

Interview met Mitchell Balker

 


Jawaad boekt bokszege in Hoorn!

 

 

Jawaad Hussein van boksteam Kops heeft zaterdagavond(29/3-2008)in Hoorn zijn bokspartij tegen Ronald Koster van ABOV west Friesland zeer netjes gewonnen met 21-15!
Alle 3 de ronden wist Jawaad de overhand te houden tegen de sterke en stug

boksende Koster, Ilona Lenten die in zijn hoek stond was dan ook uitermate tevreden

over Jawaad zijn partij!


Bogdan op dreef in Duitsland!

 

 

Afgelopen zaterdag 29 maart was er een cage-gala in Duitsland (God of Wars) op een militaire basis voorbij Frankfurt. Op deze basis waar bijna alleen maar Amerikaanse soldaten gestationeerd zijn werden 10 gevechten geleverd!
Slechts 1 week van tevoren werd deze partij geregeld voor onze Bogdan Cristea die er uiteraard klaar voor was! Zijn tegenstander was Daniel "Denzil" Thomas de ervaren man uit Wales die al eerder heeft gevochten voor dit publiek en zodoende ook veel fans had.
Daniel Thomas staat bekend om zijn agressieve vechtstijl dus dat beloofde een waar spektakelstuk!
Bogdan was heer en meester in de extra grote kooi en wist na een supermooie worp zijn tegenstander te pounden waarop de scheidsrechter snel ingreep om verdere schade te voorkomen!

Bogdan die steeds meer naam gaat maken heeft een druk programma voor de boeg, voor de coaching en verzorging waren Rachid Choukri, Marcel Kuik en Hannah Wittenburg mee en beleefden een mooi weekend.


  

Meer Nieuws