Nieuws archief 17:

- Boksteam Amsterdam/district NH ‘slaat toe’ op sterk bezet toernooi in Zweden

- Snelle zege Danny Smit in Zonnehuis!

- Geslaagde opening team Hans Vos in Uithuizen!

- Innocent behoudt Beneluxtitel!

- 1e plaats Chris Brandenburg tijdens Competitie B!

- Mansour verslaat Danny in rematch kickboksen!

- Barry en Jerry in actie tijdens NK boksen!

- Body Fit/ Hercules wint in Arnhem!

- Schitterende zege Innocent in Carré!

- Bodyfit/Hercules koploper B-competitie

- Amir Sheik Hosseini wint brons bij World Cup Judo!

- Column Bert Kops in Rings , aug 2008

- Worstelcompetitie 27 september Utrecht

- Worstelseizoen van start met B-klassers in Dordrecht!

- World M1 team verslaat Japan in Seoul!

- Bulgarije tekend bij M1 Challenge!

- Jordan verslaat Danny Smit in demopartij!

- Interview van Bert Kops sr met Netwerk (NCRV)

- Joval beëindigt loopbaan na nederlaag

- M1 Challenge, Nederland verslaat Japan in Tokio!

- Meer nieuws (nieuws arcief 16)Boksteam Amsterdam/district NH ‘slaat toe’ op sterk bezet toernooi in Zweden, 1 x goud en 2 x zilver

Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet.

Een selectie van boksclubs uit Noord Holland heeft tijdens het altijd sterk bezette Internationale bokstoernooi in Gothenborg in Zweden goed gepresteerd. Dit bokstoernooi dat voor de 22e maal werd georganiseerd door BC Angered uit Gothenborg, had bijna 500 deelnemers uit sterke bokslanden als; Rusland, Ierland, Engeland, Schotland, Denemarken, Finland, Noorwegen en uiteraard uit Zweden zelf. Dit toernooi staat bekend als het sterkste bokstoernooi van Europa.

De organisatie in Zweden was geweldig. Wat een organisatie. Daar kunnen wij in Nederland nog veel van leren (wat Ilona en Tinus dan ook gretig hebben gedaan). Onze mentor van dit toernooi was de sympathieke Puck de Keiser uit Stockholm (zie foto). Deze boks (en jonge vrouwengek) heeft ons het gehele weekend met raad en daad bijgestaan. Daarvoor nog onze hartelijke dank Puck. Lees meer ...


Snelle zege Danny Smit in Zonnehuis!

 

 

Afgelopen zondag 2 november was er weer een gemengd kickboks en MMA Programma in het Zonnehuis te Amsterdam.
In het MMA gedeelte kwam Kops-vechter Danny Smit in actie tegen LLewelyn (ATF Militia).
Deze partij begon zeer heftig met 2 hardslaande vechters maar de treffers van Danny kwamen beter aan, na driemaal aangeslagen te zijn In 20 seconden stopte de scheidsrechter de partij in het voordeel van Danny!
Een mooie en snelle overwinning! Voor FOTOS klik hier


Geslaagde opening team Hans Vos in Uithuizen!
 

 

Hij heeft een loodzware periode achter de rug wat betreft gezondheid, operaties enz. maar het is Hans Vos toch weer gelukt om een eigen team op te zetten, ditmaalin Uithuizen (Groningen) Sportschool Railaxion zag mogelijkheden om er een gedeelte bij te creëren, met originele Boksring en matten zodat Hans zijn eigen team kan gaan trainen en managen.


Tijdens de drukbezochte opening waar Chris Dolman het lintje mocht doorknippen waren ook Raymond Joval, Michael Knaap, Godzilla en Bert Kops aanwezig.


Innocent behoudt Beneluxtitel!

 

 

Zaterdagavond 1 november heeft Innocent Anyanwu in het Belgische Izegem zijn Beneluxtitel in het super-vedergewicht behouden.

Zijn Belgische opponent Karen Boyadjyan ging in de zesde ronde knock-out.In de achttien partijen die Innocent bokste als prof, bleef hij ongeslagen.Tien keer won
hij op knock-out.

Zijn partij tegen Boyadjyan was een revenge, omdat hij als amateur van Boyadjyan heeft verloren.

 

 


1e plaats Chris Brandenburg tijdens Competitie B!

 

Bert en Chris Brandenburg

1 november precies werd de 3e worstelwedstrijd in de B-klasse gehouden bij thuisclub Olympia Utrecht.
Thuisclub Olympia, de Halter Utrecht, Body Fit/ Hercules Amsterdam en Hercules Dordrecht namen deel aan deze wedstrijden, de Halter en Olympia met volledige teams en Body Fit/ Hercules had de pech dat 2 van haar toppers te laat kwamen vanwege verkeersproblemen in Utrecht.
De Halter uit Utrecht zou deze avond uiteindelijk winnen voor Olympia en Body Fit/Hercules die gezamenlijk eindigden met op de 3e plek met 19 punten.

Het team van BF/H was goed op dreef en man van de avond werd Chris Brandenburg (74kg)
die al zijn partijen won , Boy Roelofs won zijn 1e partij heel mooi maar raakte helaas aan zijn knie geblesseerd, ondanks dat werd hij 1e in zijn gewicht tot 120kg.
Orhan Yilmaz won 2 partijen en verloor alleen zijn finalepartij…

De volgende wedstrijd in de B competitie zal in Amsterdam zijn maar daarover meer!

Voor FOTOS klik hier

 

Stand B-competitie week 3

 

  Punten weds. punten
1. De Halter Utrecht 62 12.5
2. Body Fit / Hercules Amsterdam 56 12
3. Olympia Utrecht 38 10
4. Hercules Dordrecht 28 9.25

 


Mansour verslaat Danny in rematch kickboksen!

 

 

 

Afgelopen zondag 26 oktober werd er door Topteam Beverwijk in sporthal de Walvis weer een kickboksgala gehouden.
 

Met op het programma ook de partij tussen onze eigen Mansour Yaqubi die een rematch aanging met Danny Moi Thuk Sum van Fightclub Purmerend.
 

Ruim 2 jaar geleden op 17 september 2006 stonden Mansour en Danny ook al tegen elkaar en toen werd deze spannende partij onbeslist. Ditmaal wist Mansour in een wederom spannende partij meer punten te maken dan Danny en werd hij dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen!

 

 

 

 


Barry en Jerry in actie tijdens NK boksen!

Aanstaande zaterdag 25 oktober worden de NK boksen amateurs gehouden in sportschool "de Voltreffer" te Nieuwegein.Voor Kops zullen Barry Groenteman tot 64kg. en Jerry Cobbla tot 69kg. in actie komen bij de A-klassers. Het gala begint om 17.00uur.

Barry komt uit tegen M.Harantunjan, de winnaar van deze partij zal dan in de finale van het NK uitkomen tegen de winnaar van de partij R.Joesoef en R. Harantunjan.

Jerry heeft de zware taak om zijn 1e partij aan te moeten treden tegen de favoriet Orhan Ozturk!


Body Fit/ Hercules wint in Arnhem!

 

 

De 2e competitiewedstrijd worstelen bij de hoofdklassers was 18 oktober bij thuisclub
Sandow in Arnhem. Ditmaal waren er 4 ploegen aanwezig en dat waren Hercules Dordrecht, Simson KDO den Haag, Body Fit/ Hercules Amsterdam en Sandow Arnhem natuurlijk, Olympia Utrecht was zonder afbericht afwezig, iets wat de worstelsport geen goed doet!

De scheidsrechters van deze avond: Anton Ockhuizen en Wout Geurtsen waren uitstekend in vorm.
Body Fit/ Hercules is nog steeds niet in haar beste opstelling maar toch bijna compleet met Kamal Moestafajev (55kg), Ruud Brinxma (60kg), Wesley Mulder (66kg), Seymour Manmadzade (74kg), Emin Moektarov (84kg) en Joey Berkenbosch (96kg) in het zwaargewicht ontbrak Kadir jammer genoeg wegens privé-problemen (sterftegeval vriend).
Het Body Fit/Hercules team deed haar uiterste best en dat met wisselende successen!
Kamal en Joey met 2 overwinningen hadden de beste resultaten mede daardoor wist Body Fit/ Hercules deze avond te winnen met 26 punten voor Sandow met 21pnt, Simson KDO en Hercules Dordrecht werden respectectievelijk 3e en 4e.

Met deze laatste wedstrijd in 2007 gaat de titelhouder BF/H weer aan de leiding. Voor FOTOS klik hier

 

Stand A-competitie week 2

 

  Punten weds. punten
1. Body Fit / Hercules Amsterdam 48 9.25
2. Sandow Arnhem 47 9.25
3. Hercules Dordrecht 26 6
4. Simson KDO Den Haag 18 3
4. Olympia Utrecht 13 2

 


Schitterende zege Innocent in Carré!

 

Afgelopen maandagavond 13 oktober werd er voor de tweede keer het Ben Bril Memorial gehouden en wederom in het schitterende theater Carré aan de Amstel.
De organisatoren waren ook weer dezelfde mannen als vorig jaar nl. Jan Lenten (Sportshop Peter Jan, Hans de Bruyn en Martin Overste.
Wederom was de mooiste schouwburg van Nederland uitverkocht en kon rekenen op een mooi gala met namen als Perry Ubeda, Najim Ettouhlali, Faissal Belghanou en onze eigen Innocent om er maar een paar te noemen.

Innocent had de moeilijke taak om het tegen de Fransman Mhand Boukedim op te nemen, iemand die toch veel hoger in de rankings staat en een kop groter.
De 1e en 2e ronde was het de Fransman die beter doorkwam met zijn stoten maar daar zou verandering in komen in de daaropvolgende rondes!
In de 3e ronde wist Inno zijn tegenstander een knockdown te bezorgen die daarna nog een stuk of 5 keer zijn bitje uitspuugde om te herstellen, nadat Boukedim in ronde 6 bijna neer ging voor de 4e keer besloot de scheidsrechter de ongelijke strijd te stoppen.
Innocent verdiend winnaar in deze partij van de avond, dat betekent ook een heel flinke sprong op de Europese en Wereldranglijst voor deze topper!
AT5 en Studio sport hebben er veel aandacht aan besteed, Inno en trainer Martin Jansen zijn op de voet gevolgd door de kamera's en met een mooi resultaat!


Bodyfit/Hercules koploper B-competitie

 

 

Afgelopen zaterdag 11 oktober was de tweede competitiewedstrijd voor de B worstelaars, plaats van handeling dit keer bij de Halter in Utrecht.
De deelnemende clubs waren ditmaal Hercules Dordrecht, Body Fit/ Hercules Amsterdam, Olympia Utrecht en de Halter.
Het zou een leuke avond worstelen worden die uiteindelijk gewonnen zou worden door de Halter met 26 punten gevolgd door Body Fit/ Hercules Amsterdam met 22 punten, Olympia werd 3e met 10 pnt en Hercules haalde 4 pnt.
 

Voor BF/H kwamen Chris Brandenburg en Said NaitRami in de 74kg in actie, beide waren goed op dreef en versloegen hun Utrechtse tegenstanders alvorens ze elkaar troffen, Said versloeg Chris in een leuke partij op punten.

Iwan Puerta (84kg) die voor het eerst de mat op ging en ook nog eens in zijn niet geliefde stijl Grieks Romeins deed het heel goed, 2 partijen winnen en 1 nipt verliezen dat beloofd nog wat.

Orhan Yilmaz stond in een gewichtsklasse hoger(96kg) tegen routinier Robbie van Straaten van de Halter en verloor deze partij uiteindelijk.

Boy Roelofs maakte zijn comeback in de klasse tot 120kg. tegen Otto Kastelein, nadat Boy de 1e ronde makkelijk won met 6-0 ging het de 2e ronde wat moeilijker en verloor met 2-3. De 3e en beslissende ronde ging naar Boy met 5-0.

Na 2 wedstrijden gaat Body Fit/Hercules aan de leiding met 8 punten. Hercules Dordrecht en de Halter volgen met 7 en Olympia heeft 6 punten. Klik hier voor FOTOS
 

Stand B-competitie week 2

 

  Punten weds. punten
1. Body Fit / Hercules Amsterdam 37 8
2. De Halter Utrecht 34 7.25
3. Hercules Dordrecht 21 7.25
4. Olympia Utrecht 19 6

 


Amir Sheik Hosseini wint brons bij World Cup Judo!

 

 

Body Fit judoka/worstelaar Amir Sheik Hosseini heeft 28 september op spectaculaire wijze de bronzen medaille gehaald in de gewichtklasse tot 81 kg. tijdens de World Cup Judo in Rotterdam!

In de 1e ronde stond Amir tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi Dogan Tekin (NED) met een shido voor toen hij een Wazari tegen kreeg en toch nog verloor.

In de herkansingrondes wist Amir op grootse wijze respectievelijk de Pool L.Blach de Oostenrijker A. Fercher en de Fin A.Virta met Ippon te verslaan!
Een geweldige prestatie voor Amir die voor het eerst sinds jaren weer aan een sterk internationaal toernooi meedeed!


Column Bert Kops in Rings , aug 2008

 

Dat telefoontje om de column in te leveren lijkt wel elke keer sneller te komen. Helemaal na zo’n lekkere zomerstop natuurlijk. Misschien komt het ook wel omdat er steeds minder gesproken kan worden van een echte zomerstop. Okee in Nederland zijn er amper gala’s geweest, maar ben de laatste tijd zoveel in het buitenland dat ik eigenlijk amper nog op adem kan komen. Ook draait de sportschool gewoon door in de zomer. Dus moest ik er wel even lekker een weekje er tussenuit om flink te relaxen in Italië. Hoewel ik daar ook nog onverwachts aan de bak kon hahaha. Maar daarover later meer.

Uiteraard wel veel tijd voor de televisie doorgebracht aangezien het weer een echte sportzomer was. Lekker het EK voetbal gevolgd waar het Nederlands elftal leuk begon, maar het op het laatst toch niet kon waar maken. Te gek natuurlijk weer zo’n Olympische Spelen waar je kan genieten van sporten als boksen, judo en uiteraard worstelen!! Wat zou het mooi zijn als daar eindelijk weer eens een Nederlander bij kan zijn. Bij het judo natuurlijk top gepresteerd met medailles voor Grol, Gravenstijn, Bosch en Willebroordse. Hoewel we er meer hadden verwacht van bijvoorbeeld Huizinga of Elmont toch een mooie oogst. Lees meer ... ...


Worstelcompetitie 27 september Utrecht

 

 

Zaterdagavond 27 september was de 1e competitiedatum weer voor de hoofdklasse worstelaars, begonnen werd er ditmaal in Utrecht bij Olympia.
Er zouden 5 ploegen meedoen te weten Hercules Dordrecht, Simson KDO den Haag,
Sandow Arnhem, Body Fit/Hercules en Olympia Utrecht.
BF/H kon helaas niet in haar sterkste opstelling opkomen maar de jongens hebben hun best gedaan en dat resulteerde met 22 punten in een 2e plaats die avond nipt achter Sandow met 24 punten.
Doordat de worstelaars uit Den Haag na verkeersproblemen amper 20 min voor oorspronkelijke wedstrijdaanvang aankwamen liep de wedstrijd uit en bracht de wedstrijdleiding in verwarring.
De scheidsrechters Michael Kramer en Ron Visser hielden de wedstrijden goed in de hand.
Het Amsterdamse team bestond uit Kamal Moestafajev, Ruud Brinxma, Wesley Mulder, Seymour, Emin Moektharov en zwaargewicht Kadir Yilmaz.
Emin Moektharov was de uitblinker van de avond en won alle 4 zijn partijen met overmacht van sterke tegenstanders!
Voor meer FOTOS klik hier


Worstelseizoen van start met B-klassers in Dordrecht!

 

vlnr: Orhan Yilmaz, Krzystof Dobrowolski, Nordi Hartmann en Roeland Bockweg

Afgelopen zaterdag 20 september is de worstelcompetitie van weer van start gegaan en ditmaal werd er begonnen met de B-klassers en wel bij Hercules Dordrecht thuis!
In het nieuwe en gezellige thuishonk van Hercules waren de 4 volgende ploegen aanwezig, Halter Utrecht, Olympia Utrecht, Body Fit/ Hercules Amsterdam en thuisclub Hercules Dordrecht.
Het zouden leuke en spannende wedstrijden worden met voornamelijk nieuwe jongens, voor Body Fit/ Hercules gingen Krzystof Dobrowolski, Nordi Hartmann en Roeland Bockweg voor de 1e keer de mat op!
Krzysztof won en verloor een partij , Norbi worstelde heel sterk maar had last van zijn concentratie en Roeland liet zich op het einde verrassen in een spannende partij.
Voor BF/H maakte Orhan Yilmaz het in de klasse tot 84kg. het helemaal goed door 3maal
achter elkaar te winnen…
Het was een sportieve wedstrijd met veel publiek dat onder leiding stond van scheidsrechter Arash Randasial en bondsofficial Wout Geurtsen. De coaches waren Kamran, Bert jr, en Ruud Brinxma.

Voor meer FOTOS klik hier


World M1 team verslaat Japan in Seoul!

 

 

De 6e editie van de M1 Challenge was ditmaal in Seoul, Korea.
Het World team olv. Goksel Sahinbas en Bert Kops trad 30 augustus aan tegen Japan. Het World team bestond uit Wim Deputter (70kg. Bel). Norman Paraisy (76kg. Fra), Jordan Radev (84kg. Bul), Bruno Carvalho (93kg. Swe) en Stefan Struve (93+ Ned).

 

Wim Deputter maakte een sterke partij tegen de geroutineerde Nakamura (Jap) maar verloor nipt op punten, De Fransman Norman Paraisy versloeg zijn Japanse tegenstander in een zeer spannende slotfase net aan en bracht de stand op 1-1.
 

Jordan Radev had een zware partij aan de Japanner Yuyai Shirai, in het begin van de 2e ronde sloeg Jordan zijn tegenstander tot 2maal toe aan en wist mede daardoor zijn partij winnend af te sluiten.
 

Bruno Carvalho vocht de 1e ronde sterk maar werd na het gaan van de gong toch nog onregelmentair aangeslagen, de Jap kreeg hiervoor de gele kaart en verloor mede daarom de partij, 3-1 voor het World team en de overwinning was een feit!
 

De zwaargewicht Stefan Struve maakte in de laatste partij korte metten met de Japanner Saguragi en versloeg hem met een triangle choke!

Het World team boekte hiermee zijn 1e overwinning en zal volgende maand aan moeten treden tegen het Russian Legion in Engeland.


Bulgarije tekend bij M1 Challenge!

 

 

Het was donderdag 21 augustus een grote dag voor de MMA in Bulgarije, onder toeziend oog van Jordan Radev en Bert Kops werd het M1 Challenge contract getekend door Lyuben Djubrilov en M1 afgevaardigde Harry van Doorn.

De M1 Challenge is een landencompetitie (MMA) over de hele wereld die volgend jaar uit 16 landen zal bestaan, dit jaar bestaat die nog uit 10 landen verdeeld in 2 poules van 5.

Het Nederlands team bestaande uit Bogdan Cristea (70kg), Romano LosReyes (76kg), Jason Jones (84kg), Kamil Uygun (93kg) en zwaargewicht Jesse Gibbs gaat na 3 wedstrijden verrassend genoeg aan de leiding met grote overwinningen op Duitsland (5-0) en Japan (4-1) alleen in Spanje werd een nipte nederlaag geleden van 3-2.

Met nog 1 wedstrijd te gaan in Rusland kan de finale in Tokyo bijna niet meer ontgaan!
Om Bulgarije bij de M1 te krijgen hebben met name Jordan en Bert zich hiervoor hard gemaakt, de ondertekening van het contract werd dan ook bijna als een nationale feestdag gevierd!


Jordan verslaat Danny Smit in demopartij!

 

 

Op 3 augustus jl. was er een gemengd kickboks/MMA gala in Sunny Beach Bulgarije. Kopsbokser Danny Smit zou hier dan zijn langverwachte MMA debuut gaan maken tegen een Bulgaarse vechter.
Danny vertrok 31 juli samen met coach Bert Kops en met M1 vertegenwoordiger Harry Van Doorn richting Varna. Jordan Radev en Bert hebben zich namelijk sterk gemaakt om volgend jaar ook Bulgarije toe te laten treden tot de M1 challenge, dus besprekingen en locatiebezoeken stonden buiten het gala ook op het programma.

Tijdens het gala werden Harry en Bert als vips in 1 adem genoemd en voorgesteld aan het publiek met mannen als Dolph Lundgren en Hristov Stoykov.  Echter 1 dag voor het gala kregen we het jammerlijke bericht dat de tegenstander van Danny tijdens het aftrainen zwaar door zijn enkel was gezwikt, als nieuwe tegenstander werd onze eigen Jordan Radev gevonden…

Het zou een mooie partij worden die over en weer ging en uiteindelijk door Jordan voor eigen publiek werd gewonnen dmv een enkelklem.
Het publiek genoot in ieder geval met volle teugen en de organisatie was natuurlijk zeer tevreden met ons bezoek dat volgend jaar hun eigen Bulgaarse team in de M1 Challenge ziet!


"in de schaduw van de spelen"

Interview van Bert Kops sr met Netwerk (NCRV)

 


Joval beëindigt loopbaan na nederlaag

AMSTERDAM - Raymond 'Hallelujah' Joval (39) heeft een punt gezet achter zijn bokscarrière. Zaterdag verloor hij van de 25-jarige James McGirt Jr. Na Regilio Tuur, Orhan Delibas en Don Diego Poeder heeft ook het laatste lid van de 'Dutch gang' zijn handschoenen aan de wilgen gehangen.

Het viertal maakte na een goede amateurcarrière in de jaren negentig de overstap naar de Verenigde Staten voor een profloopbaan. Nu Joval is gestopt, is er geen enkele Nederlandse bokser van betekenis meer.
De in Suriname geboren Amsterdammer nam de beslissing na zijn vijfde nederlaag in 42 partijen. Zaterdag (vrijdagnacht) besliste de jury dat Joval na tien ronden had verloren van McGirt: 97-91, 99-89, 99-89. In de derde ronde had Joval twee keer acht tellen gekregen. Lees meer ... ...


M1 Challenge, Nederland verslaat Japan in Tokio!

 

 

Het Nederlandse M1 Challenge team heeft op 17 juli het favoriete Japanse team zeer verrassend met maar liefst 1-4 verslagen in eigen huis Tokio! Het was alweer de 5e editie van deze internationale MMA competitie voor landenteams.

De spits werd afgebeten door Kopsvechter Bogdan Cristea tegen de geroutineerde Japanner
Daisuke Nakamura, Bogdan heeft een geweldige partij neergezet tegen deze top Japanner en ontsnapte 3 maal miraculeus uit een armklem, uiteindelijk werd Nakamura tot winnaar aangewezen maar het publiek stond op de banken voor onze Bogdan! 1-0 Japan.

Romano Los Reyes hield zijn partij staande tegen de grondspecialist Ken Hamamura en wist na 10 slopende minuten verdiend op punten te winnen, een mooie prestatie van de lichtere
Romano en dat bracht de stand op 1-1.

Jason Jones liet tot 84kg. geen spaan heel van zijn tegenstander Yutir Watanabe, nadat hij in de 1e ronde de Jap alle hoeken insloeg won hij op een harde KO in de 2e ronde! 1-2 voor Nederland!

Kamil Uygun was in topvorm en sloeg zijn tegenstander Yuji Sakuragi al na 3 minuten zwaar KO en bracht de stand op 1-3 voor Nederland!

Als laatste but not leaf kwam de beer Jessie Gibbs in de ring voor het Nederlands team en sloeg zijn Japanse tegenstander Katsuhisa Fuji zwaar KO na 3 minuten!
Nederland verslaat de favoriet Japan dus in eigen huis met maar liefst 1-4 en neemt de leiding weer over in de groep!

Het sterke Franse team won op hetzelfde evenement met 3-2 van de USA en gaat aan de leiding in de andere groep.
 


 


 

Meer Nieuws